Bodrum’daki şampiyonluk kutlamaları sırasında Galatasaray taraftarı olduğu belirtilen bir kişi, köpeğine Fenerbahçe forması giydirerek Bodrum sokaklarında dolaştı. Şahsın, köpeğine Fenerbahçeli futbolcu Kerem Aktürkoğlu’nun ismiyle seslendiği öne sürüldü.
Yaşanan olayın ardından Bodrum Fenerbahçeliler Derneği, ilgili kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Dernek tarafından yapılan basın açıklamasında konuya ilişkin değerlendirmelere yer verildi.
“Ezeli rakibimiz Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamalarında Bodrum’ da bir kendini bilmez kişinin , 120 yıllık Çınarımız FENERBAHÇEMİZİN formasının can dostlarımız olan köpeğine giydirip, üstüne de Can dostumuz olan varlığa bir futbolcumuz ismiyle hitap etmesi sonucu aşağıdaki Basın açıklamasını yapma gereği duyulmuştur.;
Öte yandan can dostumuz olan bir köpeğin sözde değersizleştirme çabasında araç olarak kullanılması da, bu kişinin köpeği ne kadar değersiz gördüğünün kanıtıdır. Eminiz ki o köpek, ipini elinde tutan kişiden daha barışçıl yaşamaktadır.
Toplumların temelini sarsan en büyük sebeplerden birinin kutuplaşma olduğu malumdur. Bu davranışın vahim sonuçları olabileceğini düşünmeden, bu durumu sözde ‘haber’ olarak servis eden medya kurumunu da bundan sonraki çalışmalarında aklı selim davranmaya davet ediyoruz. Gazetecilik kutsal bir meslektir. Gazeteciler, halkın haber alma özgürlüğünün teminatıdır. Halkı haberdar etmekle görevli olan gazetecilerin aynı zamanda halka karşı da sorumlu olması gerekir. Yapılan sözde ‘haber’ ülkenin milyonlarca taraftarı olan en güzide spor kulüplerinden birini rencide ettiği gibi, aynı zamanda ilgili kişiyi de yüzü buzlanmadan servis edilen fotoğraflar nedeniyle hedef haline getirilmiştir. Bunun adı halka karşı sorumluluk değil, düpedüz sorumsuzluktur.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Bodrum Fenerbahçeliler Derneği

