16.1 C
Bodrum
Pazartesi, Şubat 16, 2026

En güncel Bodrum haberleri ve tüm yerel Bodrum haberlerine ulaşabileceğiniz haber platformu.

TMMOB Bodrum’dan Sert Tepki “Verilen Sözler Tutulmadı”

En çok okunan

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 11.12.2025 tarih ve 452 sayılı Meclis Kararı ile onaylanan ve 23.01.2026 tarihinde Bodrum Belediyesi tarafından askıya çıkarılan “Muğla İli, Bodrum İlçesi Turgutreis ve çevre mahalleleri Revizyon ve İlave 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı”na TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu sert tepki gösterdi.

mustafa erdogan tbmmo bodrum

Bodrum Mimarlar Odasında yapılan basın açıklamasını,  TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu adına Mustafa Erdoğan yaptı, planın üst ölçekli planlara, İmar Kanunu’na ve Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne aykırı birçok düzenleme içerdiğini söyleyen Erdoğan, daha önce yapılan itirazlar ve görüşmelerde Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin gerekli düzeltmelerin yapılacağı yönünde söz verdiğini ancak askıya çıkan planda bu sözlerin tutulmadığını ifade etti.

tbmmo bodrum

Tarım Arazileri İmara Açıldı

Mustafa Erdoğan, İslamhaneleri Mahallesi 110 ada 10 parselin 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda tarım arazisi olmasına rağmen %30 yapılaşma hakkı verilerek Ticaret + Konut Alanı olarak planlandığını belirtti. Yaklaşık 63 bin metrekarelik parselde 20 bin metrekareye yakın inşaat alanı oluşturulduğunu dile getiren Erdoğan, bunun kişiye özel rant yarattığını savundu.

Ayrıca İslamhaneleri’nde “Marjinal Tarım Arazisi” olarak planlı parsellerin “Özel Rekreasyon Alanı”na dönüştürülerek yaklaşık 47 bin metrekarelik alanın imara açıldığına dikkat çeken Erdoğan, bu durumun Bodrum’daki mandalina bahçeleri ve tarım alanlarının yapılaşmaya açılmasının önünü açacağını söyledi.

mimarlar odasi bodrum

Donatı Alanları Kaldırıldı

Akyarlar Mahallesi 317 ada 1 parselde turizm alanının ticaret ve konut alanına dönüştürüldüğünü aktaran Erdoğan, park ve belediye yollarının plandan kaldırılarak yaklaşık 8 bin metrekarelik alanın özel mülkiyete bırakıldığını ifade etti. Kaldırılan donatı alanlarının aynı bölgede gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, yapılan sayısal incelemelerde bunun planlanmadığının tespit edildiğini kaydetti.

Ekoturizm ve Yapı Yasağı Eleştirisi

Basın toplantısında konuşan Erdoğan, ekoturizme uygun olmayan dik eğimli alanların ekoturizm alanı olarak planlandığını, yapı yasağı bulunan alanlarda ise yapılaşma hakkı tanındığını söyledi. Bu değişikliklerin gerekçelerinin plan raporunda yer almadığını belirtti.

gamze turk oguz

“Bodrum’un Taşıma Kapasitesi Aşılıyor”

Bodrum Yarımadası’nda trafik, su, atık ve altyapı sorunlarının her geçen gün arttığını dile getiren Erdoğan, ilave nüfus getirecek hiçbir imar artışının yapılmaması gerektiğini vurguladı. Yapılan revizyon planlarının yapılaşmayı ve nüfus artışını artırarak sorunları derinleştireceğini ifade etti.

Açıklamanın sonunda Mustafa Erdoğan, “Planlamayı rant için kullanan bu anlayışın karşısındayız. Muğla Büyükşehir Belediyesi, TMMOB ile yapılan görüşmelerde alınan ortak kararlara uygun davranmamıştır” dedi.

Güncel

MHP Bodrum, Esnaf Ziyareti Yaptı Türk Bayrağı Hediye Etti

Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum İlçe Başkanlığı, ilçe genelindeki saha çalışmalarını Mumcular Mahallesi’nde sürdürdü. İlçe Başkanı Engin Galipoğlu ve yönetim...

Daha fazla içerik