Başkan Aras’tan İklim Kriziyle Mücadelede Yerel Yönetim Vurgusu

En çok okunan
Bodrumca Haber
Bodrumca Haberhttps://bodrumca.com
2005 yılında Bodrum’da Kurulan Haber Platformu Siyaset, Spor, Kültür Sanat, Çevre, Cemiyet Hayatı ve Gündem Haberler ile Bodrumdan Haberiniz Olsun

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Gaziantep’te düzenlenen “COP31’e Doğru: Yerel İklim Eylemi Politika Diyaloğu” zirvesine katılarak iklim mücadelesine ilişkin uluslararası buluşmada Muğla’yı temsil etti.

Zirvede, iklim kriziyle mücadelede yerel yönetimlerin üstlendiği sorumluluklar ve sürdürülebilir kent politikalarının güçlendirilmesine yönelik yol haritaları masaya yatırıldı.

26 Ekim 2026 tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “COP31’e Doğru: Yerel İklim Eylemi Politika Diyaloğu” programı; Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD), Birleşmiş Milletler Türkiye, Sıfır Atık Vakfı ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) iş birliğiyle organize edildi.

Başkan Aras: “İklim Kriziyle Mücadelede Yerel Yönetimler Kilit Rol Üstleniyor”

Kıyı Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, COP31’in Türkiye’de düzenlenecek olmasının iklim hedeflerinin somut adımlara dönüşmesi açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirterek, kararların sahada uygulanabilir politikalara ve yatırımlara dönüşmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Aras, “İklim değişikliğiyle mücadelede yerel yönetimler en kritik aktörler arasında yer alıyor. Muğla’da önceliğimiz su güvenliği, kuraklıkla mücadele ve sürdürülebilir enerji yatırımlarıdır. Yenilenebilir enerji projelerimizle hem çevremizi koruyor hem de kamu kaynaklarını daha verimli kullanıyoruz. COP31’in, verilen taahhütlerin gerçek ve ölçülebilir uygulamalara dönüştüğü bir süreç olmasını hedefliyoruz” dedi.

Güncel

Jehan Barbur ile Sanat ve Edebiyat Üzerine Keyifli Sohbet

Müzik ve edebiyatı kendine özgü anlatımında buluşturan sanatçı, söz yazarı ve yazar Jehan Barbur, Metreküp Bodrum Sohbetleri kapsamında dinleyicilerle...

Daha fazla içerik