Bazı haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında, Bodrum Belediyesi’ne yönelik asılsız iddia ve ithamlar içeren, “Konacık Mahallesi’nde 5 katlı villa ruhsatı verildiği” yönündeki yazılara ilişkin kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.
Yapı ruhsatında yapının kullanım amacının “Okul, Üniversite, Araştırma” olduğu, yapı ruhsatı mimari projesinde “eğitim birimi” olduğu görülmektedir. Belediyemizce söz konusu parsele ilişkin ne yapı ruhsatlarında ne de mimari projesinde konut kullanımına yönelik herhangi bir izin verilmemiştir. Bahse konu projenin konut kullanımına ayrılması ve belediyemizce izinlendirilmesi söz konusu değildir.
Mimari proje bodrum kat+zemin kat+1 normal kat olarak projelendirilmiştir. Bodrum kat tamamen toprak altında kalmaktadır/kalacaktır. Bodrum kat haricinde yapı yüksekliği ilgili plan notunda 10,50 metre (2 kat) olarak tanımlanmıştır. Mimari proje buna uygun olarak düzenlenmiştir. Yerindeki imalat ile ilgili olarak, belediyemizce gerekli inceleme ve denetlemeler yapılmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Bodrum Belediye Başkanlığı


