YENİ ASIR TV’NİN KONUĞU MEHMET TOSUN
MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, İzmir’den yayın yapan bölge televizyonu Yeni Asır TV’de Esin Sayın Kayser’in konuğu oldu. “Kentin Sesi” adlı programa katılan Başkan Mehmet Tosun, büyükşehir düzenlemesi, belediyecilik ve Bodrum hakkındaki düşüncelerini izleyicilere aktardı.
Yeni Asır TV’de yayınlanan “Kentin Sesi” adlı programda Esin Sayın Kayser’in konuğu, MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’du. Yaklaşık 40 dakika süren programda, Bodrum ve Konacık ile ilgili tarihi, kültürel, coğrafik ve ekonomik bilgiler veren Başkan Mehmet Tosun, harita mühendisi ve trafik planlama uzmanı olduğunu belirterek, belediyecilik kariyerini anlattı.
“Biz İddia Ediyoruz…”
Büyükşehir düzenlemesini değerlendiren Başkan Mehmet Tosun, yasada eksikler olduğunu ancak yeni Büyükşehir Yasası ile ilgili yanlışları konuşmanın artık gereksiz olduğunu belirterek, “6 Aralık 2012 tarihinde bu yasa çıkıp yürürlüğe girdiğine göre, 30 Mart 2014 tarihinde de bu yasaya göre mahalli idareler seçimleri yapılacağına göre, yeni yasa çerçevesindeki mahalli idareler yapılanmasına kendimizi hazırlıyoruz. Yani biz şunu söylüyoruz Bodrum Yarımadamızın tamamında yaşayan vatandaşlarımıza: Madem bu yasa çıktı, belediyeler fesih edildi, biz iddia ediyoruz, Mehmet Tosun ve ekibi, yeni oluşacak mahalli idareler sistemindeki belediye yapısında, size belediyeyi şu anki yapısından daha yakınlaştıracak, daha yakın bir belediye yapılanması tesis edeceğiz ve hizmetleri tam inadına halkın ayağına götüreceğiz ” dedi.
“Doğrusu da Bu!”
Esin Sayın Kayser, güler yüzlü olmasına dikkat çekerek vatandaşlarla iletişiminin nasıl olduğunu sorduğu Başkan Mehmet Tosun, “2004 yılından beri biz, Konacık’ta yaşayan vatandaşlarımızla aile olduk. Yani 12 bin kişilik bir Konacık ailesi düşünün. Biz de kendimizi o ailenin öncüsü olarak görüyoruz, şehri emini olarak görüyoruz. Her zaman vatandaşımızın yanındayız. İşe bile yürüyerek gidip geliyorum, sürekli vatandaşımızın içindeyiz. Doğrusu da bu! Halkın içinde olmakla, halkın belediye yönetimine de katılımını sağlıyoruz aslında. Siz hangi bilimsel verilere göre proje hazırlarsanız hazırlayın, sokakta yaşayan vatandaşın günlük hayatını etkilemiyorsa, onların hayatına dokunmuyorsa, o projenin hiçbir anlamı yoktur. Kamunun kaynaklarının heba edilmesinden öteye geçmez.” dedi.
Belediyeciliği kendi öz deyimiyle tanımladığını belirten Başkan Mehmet Tosun, “Katıldığım bir konferansta, yerel yönetimler alanında yüksek lisans yapan öğrencilerden biri dedi ki, ‘Başkanım siz ne iş yapıyorsunuz? Yani belediyecilik nedir, belediye başkanı ne iş yapar?’ Ben de o zaman şunu söylemiştim: ‘Bizim yaptığımız işin özeti şu: Biz yaşadığımız yerdeki insanımızın hayatını kolaylaştırmaya çalışıyoruz ve benim deyimimle belediyecilik, insan hayatını kolaylaştırma sanatıdır.’ Biz o sözümüzün arkasındayız.” şeklinde konuştu.
Rutin Belediyecilik Hizmetlerinin Ötesinde…
Bodrum Yarımadası’nı kapsayacak olan yeni Bodrum Belediyesi ile ilgili teknik bilgiler de aktaran Başkan Mehmet Tosun, “Yeni oluşturulacak Bodrum Belediyesi’nin ilçe sınırları 650 kilometrekarelik bir alan ve burada yazları biz, 2 milyonun üzerinde turisti, misafiri ağırlıyoruz, yerli ve yabancı olmak üzere. Kışın da burada 140 bin insanımız yaşıyor. Bir gerçek daha var, 135 bin konut ve iş yerimiz var. Yani neredeyse bire bir yapılaşma söz konusu. Bodrum Yarımadası’nın bundan sonraki süreçte rutin belediyecilik hizmetlerinin ötesinde iyi bir planlamaya, iyi yönlendirilmeye ve markanın zenginleştirilmeye ihtiyacı var. Bodrum’un potansiyeli buna müsait. Bodrum Yarımadası bünyesinde, Dünyanın 7 Harikası’ndan birisi olan Mausoleum’u barındırıyor. Kral Mausolos’un mezarı Bodrum’da ama biz Mausoleum’u bugün bırakın turizmle tanıştırmayı, Bodrumluyla tanıştıramamışız.” dedi.
Başkan Mehmet Tosun, turizmin çeşitlendirilmediği için sezonun 2 ayla sınırlandığını söyledi. Kongre turizmi üzerinde yoğunlaştıklarını ve şuanda çalıştıklarını söyleyen Başkan Mehmet Tosun, jeotermalle ilgili çalışmaları somutlaştırıp, bunu artık şehir efsanesi gibi konuşulur olmaktan çıkartacaklarını, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili yüksek mühendislik projeleri geliştireceklerini söyledi.
Programda, “Konacık Mucizesi” adlı, Konacık’ta yapılanları özetleyen duygusal kısa film de gösterildi.