19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Bodrum’da binlerce kişinin katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Akşam saatlerinde Milta Marina’dan başlayan fener alayında vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle marşlar söyleyerek Bodrum Belediye Meydanı’na yürüdü. Meydanı dolduran kalabalık, bayram coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Kutlamalarda Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, gazilerle birlikte sahneye çıkarak vatandaşlara seslendi. Mandalinci, 19 Mayıs 1919’un yalnızca bir tarih değil, milletin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğunu vurgulayarak, gençlerin Cumhuriyet’in en büyük güvencesi olduğunu ifade etti.

Gecenin finalinde sahne alan ünlü sanatçı Sertab Erener, sevilen şarkılarını Bodrumlular için seslendirdi. Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan sanatçıya meydanı dolduran binlerce kişi hep bir ağızdan eşlik etti.
Konseri öncesinde kısa bir konuşma yapan Sertab Erener, milli bayramların birlik ve beraberliği güçlendiren özel günler olduğunu belirterek, bu coşkunun gelecek yıllarda da aynı heyecanla sürmesi gerektiğini söyledi.
Gece sonunda Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Sertab Erener’e çiçek takdim etti. Bodrum’da 19 Mayıs kutlamaları, müzik ve bayram coşkusunun iç içe geçtiği renkli görüntülerle sona erdi.


