SATILAN HER FOTOĞRAF EĞİTİME KATKI SAĞLAYACAK
Fotoğraf Sanatçıları Şafak Uçar ve Nayil Kabak’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları içinde özel olarak sergilenecek “Çiçek Başlı Kadınlarımız-2” Sergisinde satılacak her fotoğraf Ted Eğitim Bursuna katkı, Dünya Kültür Projesine destek olacak. Sergi 24 Nisana kadar görülebilir.
12 Nisan 2013 Cuma tarihinde TED Bodrum Kolejinde açılan sergide 51 fotoğraf sergilendi. Açılışta TED Bodrum Koleji Müdürü Fırat Asyalı ve Kurucusu Erdem Erken, kalabalık bir veli topluluğu ile öğrenciler bulundu. Serginin açılışında bir konuşma yapan Fotoğraf Sanatçısı Nayil Kabak bu sergi için; ‘’Çiçek Başlı Kadınlarımız, Karya tarihini günümüze taşıyan kadınlardır. Onlar, yalnızca özel günlerde değil, günlük yaşantılarında da rengarenk giysileriyle doğayla bir bütündürler.
Yöresel kültürüne en iyi sahip çıkan, bu kültürü yaşayarak yaşatan ve gelecek kuşaklara bozulmadan aktaran yerlerden biri, Milas’a bağlı Çomakdağ Kızılağaç ve İkiztaş köyleridir. Bu sergimizde, bu köyleri ve süslü elbiseli çemperilerine çiçek sokulu Çomakdağ kadınlarını sizlere tanıtmak istedik. Her toplum gelenek ve görenekleriyle kendi kültürünü yansıtır. Çomakdağ köylüleri geçmişle bugün arasındaki köprüyü, birçok yöremizden daha özgün biçimde koruyabilmektedir. Çomakdağ kadınlarının giysileri insanın doğal çevresiyle bütünleşmesinin özgün ve etkileyici örneklerindendir. Onlar tıpkı Karya baharları gibi allı güllü donanırlar. Giysileri iç dünyaları gibi rengarenk hayat doludur. İpek çemperilerinden, topdonlarına giysileri bir bütünün uyumunu yansıtır. İpek çemperiye sokulu mevsim çiçeği, altın dizili tuğra, başlığı çene altından tutan boncuk işlemeli sakındırak, beşibiryerde, göğüslük, iç gömleği, kuşak yalnız statünün değil, sağlıklı ve uyumlu bir giyimin de tamamlayıcılarıdırlar.”dedi.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ mezunu olan Şafak Uçar yüksek Lisansını Baskı Sanatları’nda yaptı. Uzun süre Reklamcılar Odası yönetiminde bulundu. İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) üyesidir. 2012’de aynı anda hem İstanbulda hemde Londrada açılan “100 de Yüz Anadolu Portre Karma Fotoğraf Sergisi”ne katıldı.
Milas’ın Eğridere köyünde doğan Nayil Kabak 2003’de emekli olunca hobisi olan fotoğraf çekmeye ve şiirler yazmaya devam etti. 2011’da Kadıköyde “Foto Objektif”, Milas Uluslararası Festivalinde “Fotoğraflarla Milas”, Bodrumda “Fotoğraflarla Yeşilbağcılar”, 2012’de İstanbul ve Londrada “100 de YÜZ Anadolu Portre Fotoğraf”, Beyoğlu’nda ve Dibekli Han’da “Karialı Kadınlar” Fotoğraf sergilerine katıldı. Bodrum Fotoğraf Kulübü ve BODFAD (Bodrum Fotoğraf Sanatı Derneği) üyesidir.