POLİSLERDEN ÖĞÜT ŞEKER ÇİKOLATAYA KANMAYIN
Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Bürosu ilkokul öğrencilerine ders programı ve 2013 yılı takvimi dağıttı.Minikler ile aynı sıralarda oturan polisler, öğrencilerle sohbet etti. Polis amca ve polis ablaları tanımadığı kişilerin vereceği şeker ve para ile kanmamalarını istedi.
Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Hacı Gergerli’de polislerle birlikte girdiği sınıflarda, 155 polis imdat telefonunun aranması gerektiğini anlattı.
8 bin adet bastırılıp Bodrum polis bölgesinde bulunan okullara dağıtılan ders programı ve takvimlerin üzerinde çeşitli uyarıcı notlar yer alıyor.
Ders programları üzerinde yer alan uyarıcı notlardan bazıları şöyle:”Kendi adımı ailemin isimlerini, telefon numaralarını ezbere bilirim, kimseden şeker hediye, para almam, güvenilir bir yetişkine veya aileme sormam, hiçbir araca yaklaşmam, sebep ne olursa olsun asla binmem ailem bana izin vermeden.”