FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ HİZMETE GİRDİ
Özel Bodrum Hastanesi teknolojiyle tecrübeyi birleştirdiği Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Bodrum’un hizmetinde. Özel Bodrum Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezinde görev yapan Uz. Dr. Nüket Vural, fizik tedavi ihtiyacı olan çocuk ve yetişkinlerin tedavisini yılların verdiği deneyimle büyük bir titizlikle yürütürken, hasta ve yakınlarıyla kurduğu sıcak iletişimle de dikkat çekiyor. Özel Bodrum Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezinde ileri teknoloji ürünü tıbbi cihazlar kullanıldığını belirten Uz. Dr. Nüket Vural; “Elektroterapi, rehabilitasyon gibi, fizik tedavide kullanılan tüm yöntemler merkezimizde uygulanmakta. Tecrübemizle teknolojimiz birleşince hastalarımız gördükleri tedaviden son derece memnun kalıyor. İyi sonuçlar alıyoruz. Bizim hastalarımız genellikle ağır hastalardır, umarım kimsenin ihtiyacı olmaz, ancak ihtiyaç anında her türlü hizmeti verebilecek donanım ve tecrübedeyiz” dedi.
ERKEN TEŞHİS VE TEDAVİ ÖNEMLİ
Doğuştan gelişme gerilikleri olan çocuklarda fizik tedaviye erken başlamanın önemini vurgulayan Uz. Dr. Vural; “Doğumsal problemi olan çocuklarda tanı konduğu anda tedaviye başlamayı uygun buluyoruz. Daha 6 aylıkken çocuklarda bu bozuklukları gözlemleyebiliriz. Çocuk başını tutamaz, oturamaz v.b. Bunlar gelişme gerilikleridir. Bu durumda ailelilerin uyanık davranıp, zaman kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurması gerekir. Tabii kabullenmesi çok zor bir durum. Aileler genelde çocuklarına hastalıkları konduramıyor ve 3-4 yaşına kadar bir uzmana başvurmuyor. Oysa bu çocuklarda, belirtiler kendini göstermeye başladığı anda tedaviye başlanmalı. Böylelikle çok daha iyi sonuçlar alabiliriz” dedi.
SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ DEVAM EDİYOR
Engellilere yönelik sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çok güzel çalışmalara imza attıklarını belirten Özel Bodrum Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Nüket Vural; “Engelli hastalarımıza yönelik tedavi dışında da çalışmalarımız var. Kendilerine her yönden destek olmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz ay içinde 5 engelli çocuğumuza yürüme apareyleri alındı. Özel donanımlı tekerlekli sandalyeler temin edildi, yurtdışından postür düzenleyici yardımcı apareyler getirildi. Kendileriyle zaman zaman tedavi dışında da bir arada oluyoruz, hayatın içinde var olmalarına özen gösteriyoruz. Sosyal yönden yapmış olduğumuz bu çalışmalar da tedavinin önemli bir parçası” dedi.