16.1 C
Bodrum
Pazartesi, Şubat 9, 2026

En güncel Bodrum haberleri ve tüm yerel Bodrum haberlerine ulaşabileceğiniz haber platformu.

Muğla ile Leshan Arasında Kardeşlik Köprüsü Kuruluyor

En çok okunan

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Çin’in Leshan kenti arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi, uluslararası ilişkilerini geliştirmek ve kenti dünya kentleriyle buluşturmak amacıyla önemli bir adım attı. Çin Halk Cumhuriyeti’nin Sichuan eyaletine bağlı Leshan kenti ile kardeş şehir iş birliği protokolü hayata geçirildi.

Mugla ile Leshan Arasinda Kardeslik Koprusu Kuruluyor 4

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Leshan Kenti Yönetim Komitesi İletişim Dairesi Genel Müdürü Guo Jie arasında imzalanan protokol, iki şehir arasında dostane ilişkilerin güçlendirilmesi ve çok yönlü iş birliğinin geliştirilmesine zemin hazırlıyor.

Turizm ve Ekonomik Büyüme İçin Stratejik Ortaklık

İmzalanan mutabakat zaptı kapsamında iki kent arasında özellikle turizm, kültürel etkileşim ve yatırım alanlarında iş birlikleri kurulması hedefleniyor. Leshan ve Muğla’nın turizm sektöründe ortak projeler geliştirmesi, karşılıklı turist akışının artırılması ve ekonomik büyümeye katkı sağlanması planlanıyor.

Mugla ile Leshan Arasinda Kardeslik Koprusu Kuruluyor 2

Muğla ve Leshan’ın kardeşliği kalıcı ve güçlü bağlar kuracak

Leshan Kenti Yönetim Komitesi İletişim Dairesi Genel Müdürü Guo Jie, Muğla’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, iki şehir arasındaki kardeşlik anlaşmasının uzun yıllar sürmesini temenni etti. Guo Jie, “Bugün burada imzaladığımız kardeş şehir protokolünün, sadece resmi bir belge olmanın ötesine geçerek iki şehir arasında kalıcı ve güçlü bağlar kurulmasına vesile olacağına inanıyorum. Leshan ve Muğla, sahip oldukları tarihsel ve kültürel zenginliklerle birbirine çok şey katacak potansiyele sahip. Sayın Ahmet Aras’a ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne misafirperverlikleri ve sıcak karşılamaları için içtenlikle teşekkür ederim,” dedi.

Mugla ile Leshan Arasinda Kardeslik Koprusu Kuruluyor 1

Başkan Aras: “Muğla, Türkiye’nin Dünyaya Açılan Kapısı”

Törende konuşan Başkan  Aras, imzalanan iyi niyet mektubunun iki şehir arasındaki güçlü dostluğun ilk adımı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Çin heyetimizin ziyareti bizleri çok mutlu etti. Şimdi iki şehir arasında iyi niyet mektubu imzaladık. Bu mektup, her iki belediye meclisinden geçerek iki kenti resmi olarak kardeş yapacak. Bu birliktelik, sadece sembolik değil, somut iş birliklerine dönüşecek. Muğla’mız Türkiye’nin dünyaya açılan kapısıdır. Göreve geldiğimiz günden bu yana Muğla’yı tanıtmak, uluslararası ilişkiler geliştirmek ve dünya barışına katkı sağlamak için çalışıyoruz.”

Çin heyeti, Fethiye’deki Babadağ, Letoon Antik Kenti ve Xanthos gibi Muğla’nın önemli tarihi ve doğal alanlarını ziyaret edecek. Karşılıklı ziyaretlerle iki kentin kültürel bağları güçlendirilirken, Muğla Büyükşehir Belediyesi heyeti de yakın zamanda Leshan kentini ziyaret etmeyi planlıyor.

Güncel

Turizm Profesyonelleri Skal International Genel Kurulu’nda Buluştu

Skal International Bodrum Olağan Genel Kurulu, 4 Şubat 2026 Çarşamba günü Spektr Boutique Hotel Yalıkavak ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Turizm...

Daha fazla içerik