Gündoğan, Farilya ve Küçükbük Planları Askıya Çıktı

En çok okunan

Yalıkavak – Gündoğan – Göltürbükü – Turizm Merkezi kapsamında, Muğla İli, Bodrum İlçesi, Gündoğan – Farilya – Küçükbük Mahalleleri Revizyon ve İlave 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının , Kültür ve Turizm Bakanlığı Plan İnceleme ve Değerlendirme Kurulunun 02.07.2024 tarih ve 2024/12-01 sayılı ve 22.05.2025 tarih ve 2025/05-01 sayılı kararı doğrultusunda 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 7’inci maddesi uyarınca onaylandı. Planların askı süresi 30 gün.

 

Şehir plancısı Semra Kutluay, Erol Doğan ve Rüveyda Boyacıoğlu’nun yer aldığı planlama ekibi ile hazırlanan planlar 30 günlük süre için askıya çıktı.

Planlama alanı Gündoğan, Faralya ve Küçükbük mahallelerinin arkeolojik ve doğal SİT alanları rezerv yapı alanı sınırı statüsü özel kanunlarla belirlenen alan sınırı tarım dışı amaçlı kullanılması uygun görülmeyen alanlar ile üst ölçekli plan kararları doğrultusunda kentsel kullanım kararları bulunmayan alanlar dışında kalan 702,06 hektarlık bölümü kapsıyor. Analiz çalışmaları ise kentsel bölgesel ve çevresel etkileşim bütünlüğü nedeniyle hem kültür ve Turizm bakanlığı yetkisindeki hem de çevre şehircilik bakanlığı yetkisindeki alanlar için bütüncül olarak 1221 hektarlık alanda yapıldı.

İmar planı açıklama raporunda planlama alanının sürekli nüfusun yaklaşık 8 bin 900 kişi olurken yaz aylarında bu nüfus 13 bin 500 kişiye kadar çıktığı ifade edildi.

Planlama alanında kültür ve Turizm bakanlığı işletme belgeli konaklama tesislerinin 2011 yatak ve basit konaklama tesislerinin de 554 yatak olmak üzere toplam 2565 yatağın olduğu, henüz yapılmamış turizm alanlarının da yer aldığı kaydedildi. Tarım sektörü ağırlığının kaybedildi ifade edilirken 6,29 hektarlık dikili tarım arazisinde narenciye yetiştiriciliği özellikle mandalina üretimi devam ettiği 14,77 hektarlık zeytinlik alanın mevcut olduğu belirtildi.

Raporda bazı bölgelerin yüksek eğitime bağlı olarak koparak düşme riski bulunan kaya bloklarının bulunduğu belirtildi koparak düşme riskine sahip kaya blokları yer aldığı ve ayrıca yüksek eğilime bağlı odak da kaya üzerinde yer alan alt seviyelerinde çok lokal alanda yüzeysel akmalarının geliştiği gözlenmiştir dolayısıyla bu anlar yerleşme uygunluk değerlendirmesinde kompleks hareket riskli alanlar olarak değerlendirilmiş ve uygun olmayan alan olarak tanımlanmıştır denildi

Güncel

Yol Kazısında Mezar Buluntuları Ortaya Çıktı

Muğla Büyükşehir Belediyesi sürdürdüğü altyapı çalışmaları sırasında mezar buluntularına rastlandı. Arkeolojik inceleme ve izin sürecinin çalışma takviminde değişikliğe neden...

Daha fazla içerik