CHP’DE SARUHAN KRİZİ SONA ERDİ
Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanlığı binasına sığmadığı için sokak ta düzenlenen basın toplantısında birlik mesajları verildi. 2014 Mart yerel seçimlerinde CHP den 7 başkan aday adayının çıkmasının ardından CHP Genel Merkezi tarafından Bodrum Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Kocadon’un gösterilmesi üzerine, parti içinde en büyük siyasi rakibi olarak Mustafa Saruhan’ın nasıl davranacağı yaklaşık on gündür bilinmezliğini koruyordu. Düzenlenen basın toplantısında Mustafa Saruhan seçimlerde Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı görevi ile meclis üyesi olarak göreve devam edeceğini açıkladı. Basın toplantısına, İlçe Başkanı Recai Seymen, Mehmet Kocadon, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Yalıçiftlik Belediye Başkanı İsmail Altındağ ile çok sayıda partili katıldı.
Toplantı sonunda Mustafa Saruhan ve Mehmet Kocadon ve diğer başkanlar el ele tutuşarak birlik ve beraberlik içinde yürüneceklerini ifade ettiler. CHP İlçe başkanı Reci Seymen yaptığı konuşmasın da siyasi rakiplerinin beklediği ayrılma ve kopmaların yaşanmayacağını ve tüm partililerin birlikte yol yürüyeceklerini söyledi.
Recai Seymen konuşmasında özetle şunları söyledi:” Partimiz, başka hiçbir siyasal partide olmayan köklü geleneklere sahiptir. Bu geleneklerin başında, ülkemizin çok partili sistemine geçişte aldığı ısrarlı ve sorumlu tutumu örnek olarak gösterebiliriz. Yine bu anlayışın sonucu olarak partimiz, diğer siyasi oluşumların tahammül edemediği, çok sesliliğin özgür fikirlerin konuşulabildiği, tartışılabildiği sağlam bir demokratik bilinç ve özgüvene sahiptir.
Bodrum Belediye Başkanlığı için tekrar aday olan Mehmet Kocadon da yaptığı konuşmasının bir bölümünde :” Bizden Bodrum halkı, bir an once kendileriyle kucaklaşmamızı, omuz omuza yürek yüreğe Bodrum’un geleceğini hep beraber inşa etmemizi bekliyor.
Bu yolda bu harca kim ne katkı koyacaksa başımızın tacıdır diyorum. Bu nedenle her şeyi geride bırakıp hiçbir hesap pazarlık içinde olmadan daha iyi daha güçlü, daha katılımcı, daha sosyal demokrat ve daha çağdaş bir yerel yönetim için, birlik ve beraberlik içinde mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz.”dedi. Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan’da: “Ülkemizde Atatürk’çülük ,laisizm ,hukuk sistemi,basın özgürlüğü,insan hakları gibi son derece önemli kavramların tartışıldığı bu son günlerde bizlere düşen görev yılmadan, yorulmadan ve makam, mevki gözetmeden çalışmak, durmadan çalışmaktır.
Arkadaşım ve meslekdaşım sayın Mehmet Kocadon ile birlikte işte bu idealler çerçevesinde bir araya gelmek ve bir bütün halinde sevgili Bodrum insanına hizmet vermek kararını aldık. Bu birlikteliğin yaratacağı sinerji inanıyorum ki, günü geldiğinde hizmet yolunda fevkalade güçlü bir etki yaratacaktır.
İlçe teşkilatımızın kararımızda yanımızda olması bizi ayrıca memnun etmiş ve daha bir moralle bu yolda yürümemiz için son derecede motive edici olmuştur. Bu nedenle tüm arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum ve sizlere saygılar sunuyorum. ” dedi.