Bodrum Kadın Platformu, şiddet iddialarıyla gündeme gelen sanatçıların Bodrum’daki sahne programlarına yönelik tepkisini kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamada, bu tür etkinliklerin yalnızca birer kültür-sanat faaliyeti olarak değerlendirilemeyeceği, aksine toplumsal açıdan ciddi sonuçlar doğurduğu ifade edildi.
Platform, Fırat Tanış ve Ozan Güven’in sahne alacağı organizasyonların, “erkek şiddetinin kamusal alanda görünmez kılınması ve meşrulaştırılması” anlamına geldiğini savundu. Bu tür etkinliklerin toplumsal hafızayı zayıflattığı ve şiddeti sıradanlaştırdığına dikkat çekildi.
Açıklamada yerel yönetimlere de doğrudan mesaj verildi. Etkinliklere ilişkin “haberimiz yoktu” ya da “sadece yer tahsisi yaptık” gibi açıklamaların kabul edilemez olduğu vurgulanırken, kamusal alanlarda gerçekleştirilen her organizasyonun sorumluluğunun da kamu otoritelerine ait olduğu belirtildi. Bu tür kararların yalnızca idari değil, aynı zamanda toplumsal ve politik sonuçlar doğurduğunun altı çizildi.

Platform ayrıca, “kadın dostu kent” söyleminin bu gelişmeler karşısında sorgulanması gerektiğini ifade etti. Kadınların itirazlarının dikkate alınmadığı bir ortamda bu söylemin inandırıcılığını kaybettiği belirtilerek, yerel yönetimlerin söylemleri ile uygulamaları arasındaki çelişkiye dikkat çekildi.
Bodrum Kadın Platformu açıklamasını, şiddeti görünmez kılan ya da normalleştiren hiçbir yaklaşımı kabul etmeyeceklerini vurgulayarak tamamladı. “Şiddeti aklayanlara karşı buradayız. Faillere alan açanlara karşı buradayız. Alkışlatmayacağız, unutturmayacağız, normalleştirmeyeceğiz” ifadeleriyle verilen mesaj, 25 Mart 2026 tarihinde Bodrum kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

