AMERİKAN SAVAŞ GEMİSİ BODRUM’DAN AYRILDI
Bodrum’a geçtiğimiz Cuma günü gelen Amerikan donanmasına ait ‘USS Sullivans’ isimli savaş gemisi bu sabah 08.15’de Bodrum’dan ayrıldı. İlçede üç ayrı eylemle karşılaşan geminin Komutanı Derick Armstrnog “Bodrum’da askerlerimle birlikte harika vakit geçirdik. Bazı üzücü olaylar olduysa da çok önemli değil. Bütün güzelliklerine hayran kaldım. En yakın zamanda ailemle tatil için gelmeyi istiyorum” dedi.
ABD’nin Hint Okyanusu ile Akdeniz’de görev yapan 68 bordo numaralı ve 198 metre uzunluğundaki ‘USS Sullivans’, 296 subay ve askeri ile bugün saat 08.15 sıralarında Bodrum’dan ayrıldı. Dört gün boyunca Mantar Burnu’ndaki Gemi Yanaşma İkelesi’nde demirli bulunan geminin askerleri Bodrum’un bir çok noktasına gezi düzenledi. Gündüz saatlerinde dünyaca ünlü Barlar Sokağı’nda alışveriş yapmayı tercih eden askerler, gece de barlarda eğlenerek kendilerinden geçti.
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından dört günde üç ayrı eylemle karşı karşıya kalan geminin komutanı Yarbay Derick Armstrong “Türkiye’ye daha önce gelmiştim. Bodrum’a ilk kez geldim. Burada askerlerimle birlikte harika vakit geçirdik. Bizim için çok güzel bir tatil oldu. Biz geldiğimizden bu yana bazı üzücü olaylar da yaşandı. Biz bu olaylardan dolayı çok etkilenmedik. Tepkileri hoşgorü ile karşılıyoruz. Bodrum’a en kısa zamanda ailemle tatil yapmak için geleceğim” dedi.