Tayfun Önel’in “Mavinin Sarhoşluğu” Sergisi

"Mavinin Sarhoşluğu” sergisi, Tayfun Önel’in renk, form ve duyguyu ustaca harmanlandığı yeni eserlerinden oluşuyor.

0

İzmir doğumlu, tanınmış Ressam Tayfun Önel, son dönemdeki eserlerini “Mavinin Sarhoşluğu” adlı sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuyor.


 Sergi, 18 Eylül – 1 Ekim 2024 tarihleri arasında Bodrum’un tarihi Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

“Mavinin Sarhoşluğu” sergisi, Tayfun Önel’in renk, form ve duyguyu ustaca harmanlandığı yeni eserlerinden oluşuyor. Önel, mavi rengin çeşitli tonlarını kullanarak izleyiciyi hem estetik hem de düşünsel bir yolculuğa davet ediyor. Sanatçının otuza yakın eserlerinde yer alan derinlik, izleyiciyi farklı bir anlam arayışına yönlendiriyor.

Tayfun Önel hakkında;

Tayfun Önel İzmir’de doğdu. Marmara Üniversitesi Kamu mezunu olarak öğrenimini tamamladı. Yaşantısını İzmir, İstanbul ve Bodrum da geçirdi. Serbest ticaret içinde uzun yıllar çalıştı. Resme ilgisi çocukluk yıllarına uzanır. Hiçbir dönem resimden kopmadan bugüne gelmiştir. Tayfun Önel uzun yıllar, iş hayatı ve resim tutkusunu birlikte sürdürdü. Önceki dönemlerinde, Şeref Bigalı, Mustafa Akgün, Ramadan Tuzcuoğlu (Ramo) ile çalışmaları ve dostlukları, onların yol göstermeleri, resimlerinde bulunduğu yere gelmesini ve resim karakterinin oluşmasını sağlamıştır. Resimlerinde mavi ve turkuaz ön plana çıkar. Resimlerinde doğa, deniz, hayat konseptlerini canlı, kirletilmemiş ve bir ölçüde vahşi renklerle tuvallere yansıtan sanatçı, 2012 yılından 2021 başına kadar Bodrum da yaşamıştır Önel , 2021 başından itibaren Ayvalık Cunda’ ya yerleşmiş olup, yine deniz, doğa resimlerine, mavilerine, eskiden beri sevdiği bir köşe olan Cunda da devam etmektedir .

Tayfun Önel, modern ve soyut sanatın önde gelen isimlerinden biri olarak tanınır. Eserleri, çeşitli kişisel ve karma sergilerde sergilenmiş ve birçok ödül kazanmıştır. Önel, Bodrum Art Derneği ve Bodrum Mor Sanat Platformu üyesi olup, sanatında özgün bir dil oluşturarak, izleyicileri duygusal ve görsel deneyime davet eder.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder