Bodrum'da Çevreciler MUÇEV'in Tahsislerine Tepki Gösterdi

Bodrum'da çevreciler halkın kıyılara özgür ve eşit erişimine engel olan MUÇEV'in tahsislere son verilmesini istedi

Bodrum'da çevreciler MUÇEV'in tahsislerine karşı birlik oldu. Çevreciler Bitez sahilinde yapılan tahsise tepki gösterdi. Çevreciler halkın kıyılara özgür ve eşit erişimine engel olan MUÇEV'in tahsislere son verilmesini istedi. 
Ellerinde "Kıyılar Kimsenin Malı Değildir", "Denizler, Nehirler Sermaye Değildir", "Kıyılar Halkındır" , "Denize Erişim Herkesin Hakkı" yazılı dövizler taşıyan çevreciler bir basın açıklaması yaptı. 


Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi eylemlerini sürdürüyor. Bodrum'da çevre inisiyatifi eylemlerine bu hafta Bitez sahilde devam etti. Bitez sahilinde yaklaşık bir ay önce yapımına başlanan ve MUÇEV tarafından işletileceği öğrenilen alanda eylem yaptı. Grup MUÇEV tarafından tahsis edilen kıyıların üçüncü kişilere kiralandığını ve bu şirketler tarafından kıyıların ticari işletmeler dönüştürüldüğünü ifade ederek tepki gösterdi. 

Bitez sahiline gelen ve yaklaşık 30 kişiden oluşan çevreci grup bu plajda eylem yaptığı. Taşıdıkları döviz ve pankartlarla yetkililerden bu talana dur demelerini kıyı işgallerinin sona ermesini istedi. Eylem yapan vatandaşlar halkın kıyılara erişiminin sağlanması talebinde bulundular.

Basın açıklamasında vatandaşlar MUÇEV'in amacının Muğla'da çevrenin korunması ve kullanma dengesinin gözetilmesi olarak yansıtılsa da yapılanlar hiç de öyle olmadığını göstermektedir. Muğla Çevre Vakfı Ltd. Şti.'ne ihalesiz tahsis edilen kıyılar 3.kişilere kiralanmış ve şirketler tarafından kıyılar ticari işletmelere dönüştürülmüştür ifadesinde bulundular.

MUÇEV Limited Şirketi 4 Nisan 2014 tarihinde Muğla Valili'ğinin kurduğu Muğla’ya Hizmet Vakfı ve Çevre Şehircilik İklim Bakanlığı'nın kurduğu Türkiye Çevre Koruma Vakfı'nın ortaklığıyla kurulan bir Turizm Ticaret Anonim Şirketidir.

Kıyıları yasaya aykırı olarak işgal eden MUÇEV’in yönetim kadrosu geçtiğimiz hafta yenilendi. Yeni yönetim başkanı AKP’li Hacı Abdullah Uçan oldu. Yönetimde yer alan isimler önceki yönetimdeki gibi AKP’nin bürokratlarından oluştu.

Son tartışma ve protesto MUÇEV'in işletme hakkı on yıllığına bir başka şirkete devrettiği Ölüdeniz’de yaşanmıştı şirket plajı giriş ücretlerinden büyük artışlar yaparak kıyılara anayasa olarak halkın eşit ve özgürlüğe ulaşmasını iyice zorlaştırmıştı.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder