TMMOB Açıklama "Anthaven İnşaatın Kaçak Yapıları İptal Edilmeli"

Turgutreis Akyarlar mahallesinde beş sene öncesine kadar bakir bir alana sahip Aspat koyunda başlatılan Anthaven projesi, Danıştay tarafından kaçak olduğu tescillendi.


Aspat Koyunda Anthaven ile ilgili verilen ÇED gerekli değildir kararının Danıştay tarafından iptal edildiğini dile getirildi. TMMOB Bodrum üyeleri "Danıştay kararına göre buradaki yapıların hepsi kaçak çünkü ÇED gerekli değildir kararı almadan yapılmış bir inşaat var burada ruhsatların hemen iptal edilmesi gerekir" dediler. 


Akyarlar Mahallesi’nde yapı ruhsatı 2018 yılından verilen ve yapımına başlandığı günden itibaren tartışmaları ve protestolar sahne olan Anthaven projesi ile ilgili TMMOB Bodrum ilçe koordinasyon kurulunca açılan davada Danıştay‘dan karar çıktı Akyarlar‘da bir araya gelen TMMOB üyeleri ve çeşitli STK ve siyasi parti temsilcileri kararı kamuoyu ile paylaştı basın açıklamasını yapan TMMOB Bodrum ilçe koordinasyon kurulu başkanı Mustafa Erdoğan şunları dile getirdi

"Bugün, Talana karşı verilen bir hukuk mücadelemizin daha sonucunu sizlerle ve kamuoyumuzla paylaşmak için;

Çıfıt kalesinin eteğinde; Karya’nın Termera’sı, Bizans’ın Strobilos’u, Osmanlı’nın Sıravolos’u ve Halil’le Gülsüm’ün artık tarumar edilmiş Aspat’ındayız…!

Bu toprakların kadim kültürlerinden nasibini almayan, insan ve tabiatının birbiriyle nasıl sarmaş dolaş yaşadığını zerre kadar hissetmeyen bir anlayışın külliyen doğal ve kamusal zarara sebep olan yüksek rant hedefli projelerinden birinin gerçekleşmeye devam ettiği Aspat’tayız…!

8-9 yıl öncesine kadar tarihi, toprağı, azmağı, ağaçları, kıyısı, mütevazi tesisi ve hatta heykelleri ile büyük ölçüde yaşayan fakat şimdi mevzuatı bile arkadan dolanan kitabına uydurulmuş karar ve onaylarla banka mevduatına dönüştürülmüş Aspat’tayız..!

Kamuoyumuzun da çok iyi izlediği ve zaten biliyor olduğu gibi yaklaşık 8 yıldır Bodrum TMMOB İKK, Bodrum Kent Konseyi, Meslek Odaları ve STK’lar ile duyarlı vatandaşlarımızın itiraz ve tepkilerine konu olan ve yargıda verdiğimiz zorlu bir hukuki mücadele sürecinin gelinen aşamasında:

Ekte sunduğumuz, DANIŞTAY 4.DAİRESİ’NİN 2024/270 Esas No ve 2024/3548 sayılı ve, 2024/752 Esas No ve 2024/3549 sayılı 30.05.2024 tarihli kararlarıyla;

Muğla ili Bodrum İlçesi Akyarlar Mahallesi Tuzla Aspat Mevkii 404 ada 1 parsel, 407 ada 2,4,6 parsellerdeki PROJEYE DAİR VERİLMİŞ TÜM KARAR, ONAY, İZİN VE RUHSATLARIN DAYANAĞI OLAN ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR KARARLARININ KESİN OLARAK İPTAL EDİLMİŞ OLDUĞUNU duyurmak, kamuoyu ile paylaşmak ve gereğinin acilen yapılmasını tüm ilgili, yetkili ve sorumlu kurumlardan talep etmek için Aspat’tayız…!

İşletilen hukuk dışı ve toplumsal meşruiyeti olmayan süreç yerine söz konusu Danıştay kararlarında da açıkça belirtilmiş olduğu gibi mevzuata uygun davranılarak KÜMÜLATİF ÇED SÜRECİ gerçekleştirilmiş olsa Aspat hala azmağı, ağaçları, toprağı, tarihi, kıyısı, rüzgarı ile yaşıyor olacaktı.

Proje bütününü; Azmak ağzı dip taraması, Turizm Tesisi Kapasite Artışı, Taşkın Önleme ve Dere Islahı, Turizm Konaklama Tesisi ve Toplu Konut Proje Revizyonu, Yat Yanaşma Yeri ve Mahmuz projesi olarak birbirinden ayırarak düşük kapasiteli parçalar halinde gösterip ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR kararlarıyla yol alınmasının sorumlusu RANT KOALİSYONU’dur

Yarımadamızda Cennetkoy, Usuluk, Tavşanburnu, Adalıyalı, Gökburun, Saplıburun, Firenkazmağı, Ali Hoca burnu, Gerenkuyu örneklerinde olduğu gibi ülkemiz genelinde neredeyse birbirinin aynı şekilde yasa tanımaz, hukuk dışı yöntemlerle kamusal olanın ele geçirilme süreçlerine kamuoyunun dikkatini çekiyoruz. Tarlalarımıza, ormanlarımıza sulak alanlarımıza, derelerimize, meralarımıza, dağlarımıza hatta şehir ve köylerimize nereden ve nasıl baktıklarını bildiğimizi, İmar ve Planlama süreçlerinin bilimsel ilkeler ve toplumsal yarar hedefli gerçekleşmesi için İnsanımız ve Tabiatına 'hak, hukuk, adalet' temelinde sahip çıkmaya devam edeceğimizi belirtiyor ve RANT KOALİSYONUNU BİR KEZ DAHA UYARIYORUZ;

YAŞAM ALANLARIMIZDAN ELİNİ, GÖZÜNÜ, FİKRİNİ ÇEK,

TOPRAĞIMIZA, SUYUMUZA, HAVAMIZA DOKUNMA....!"


Belediye Çöp Saati Uygulamasına Başladı

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü, çevre kirliliği ile meydana gelen kötü kokuyu önlemek amacıyla çöp saati uygulaması gerçekleştiriyor.

Daha temiz ve yaşanabilir bir Bodrum için yarımada genelinde çalışmalarını kesintisiz sürdüren belediye ekipleri, çevre kirliliğine ve kötü kokulara neden olan çöplerle ilgili yeni bir önlem aldı. Yapılan çöp saati uygulamasının yanında işletmelere dağıtılan tekerlekli çöp konteynerleri ile çevre kirliliği ve kötü kokunun önüne geçilmesi hedefleniyor.

 

20 İşletmeye 120 Litrelik Konteyner Dağıtıldı

Çarşı Mahallesinde bulunan manavlar, balıkçılar ve restoranların kullandığı sabit çöp konteynerleri, çevre kirliliği ve kötü koku yaydığı gerekçesiyle Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kaldırıldı. Çöp konteynerlerinin kaldırıldığı bu alanlar, ekipler tarafından yıkanarak temizlendi.

Pilot bölge olarak seçilen Çarşı Mahallesindeki yaklaşık 20 işletmeye, Bodrum Belediyesi tarafından 120 litrelik tekerlekli çöp konteynerleri dağıtıldı. Belediye ekipleri, yapılacak olan uygulama ile ilgili vatandaşların da görüşlerini aldı. Ayrıca ekipler tarafından işletme sahiplerine gerekli bilgilendirmeler yapıldı ve belirlenen saatlerde çöp konteynerlerini işletme önüne çıkarmaları tebliğ edildi.

Çöp saati uygulaması, Bodrum merkezdeki işletmelerin yoğun olduğu caddelerde de uygulanacak. Çevre kirliliği ve kötü kokuları önlemede etkili olacak bu çalışmanın belirlenen program çerçevesinde diğer mahallelerde de hayata geçirilmesi planlanıyor.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği'nden Açıklama "YETER"

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği'nden erkek şiddetine yönelik açıklama geldi.

 

Muğla ilinin Menteşe ilçesinde boşanma aşamasında olduğu ve hakkında tedbir kararları mevcut olan Senem Kıvrık'ın öldürülmesine ve kadına karşı erkek şiddetinin gün geçtikçe sistematik bir şekilde devam etmesine karşın açıklamamızdır diyen Bodrum Kadın Dayanışma Derneği 
Türkiye'de her gün erkekler tarafından en az 5 kadın öldürülüyor. diyerek şu açıklamayı yaptı 


"Bu cinayetler tesadüf değil, münferit hiç değil, kader ise asla olmayacak.
Kadın Cinayetleri SİSTEMATİK ve var olan erkek iktidarların politikalarının sonucudur.
Karar mekanizmalarında bulunanların kadına karşı erkek şiddetine yönelik yükümlü oldukları görevlerini yerine getirmemekte ki azim artık alenen göz önünde.

En üst mertebeden, en alt kuruma kadar, kadına karşı erkek şiddeti olgusunu ortadan kaldırma niyetiniz yok.

Açıkça bu şiddet sarmalında sadece merkezi hükümet değil,tüm yerel yönetimlerin de yükümlülükleri mevcut.
En alt kurumdan, merkezi idareye kadar herkese sırasıyla sormak istiyoruz:
Belediyelere yani Yerel Yönetimlere,
Kolluk Birimlerine, Emniyet Müdürlüğü'ne, Jandarmaya,
Aile Bakanlığı'na ve en son olarak da
İKTİDARA!
Kadına karşı şiddetle mücadele etmek diye bir politikanız var mı?

Her gün en az 5 kadının öldürüldüğü yadsınamaz bu gerçek karşısında, siyaset üretebilme becerisine, bilincine ve sorumluluğuna sahip olmadığınız aşikar!

Yaşam hakkımızı partilerin ve o partilerin dayattığı politikalara mahkum etmeyeceğiz!

Kadınlar bu ülkede ve dünya genelinde, HAYATTA KALMAK İÇİN MÜCADELEYE etmeye devam edecekler.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği 
#KadınlarKendiMücadeleleriniVermeyeDevamEdiyor

Şimdi “Yeşil Bodrum Mandalini” Zamanı

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve S.S. Bodrum Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğiyle yeşil Bodrum mandalini raflarda yerini aldı.

Aroması, kokusu, kendine has yapısıyla coğrafi işaretli Bodrum mandalini, yapılan son çalışmalarla birlikte sadece olgun hasat döneminde değil yeşil mandalin olarak da pazarlanmaya başladı.

Kendine özgü aroması olan yeşil Bodrum mandalini, salatalar, yemekler ve tatlılara lezzet vermesi ile raflarda aranan ürün haline geldi. Alkollü içecekler, kokteyl ve meşrubatlarda destek ürünü olarak kullanılabilen yeşil Bodrum mandalini, piyasada istenilen 30-45 mm form aralığına ulaşınca toplanarak süpermarket raflarında yer edinecek şekilde paketleniyor.

 

S.S Bodrum Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla önce ilçe içerisinde dağıtımı yapılan ürün için çalışmalar yapılarak Migros Türkiye AŞ ile anlaşma sağlandı. Yeşil Bodrum mandalini, Türkiye’deki tüm MacroCenter süpermarketlerde ülkenin her ilinde tüketiciye ulaştırılıyor.

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Ercan Pehlivan, hasat işleminden paketlenip pazarlanmasına kadar sürecin olumlu bir şekilde her yıl daha da iyi bir pazarlama yöntemiyle devam ettiğini belirttiği konuşmasında, Bodrum mandalinini eski günlerine getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.



Belediyeden Üreticilere Destek

Bodrum Belediyesinin üreticiye destekleri kapsamında mandalin üreticilerine Akdeniz meyve sineği tuzağı dağıtımı yapıldı. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Yalıkavak Fen İşleri Ek Hizmet Binasında yapılan dağıtıma Yalıkavak Mahalle Muhtarı Ali Çınar, mandalin üreticileri ve ilgili birim personelleri katıldı.

Dağıtım etkinliğinde otuz beş üreticiye iki yüz Akdeniz meyve sineği seromon tuzağı dağıtımı yapıldı. Dağıtımlar diğer mahallelerdeki mandalin üreticilerine de yapılacak.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci üreticiye desteklerinin artarak devam edeceğini belirtirken şunları söyledi:

“Atalarımızdan kalan mirasımızı gelecek nesillere geliştirilerek aktarmanın öneminin farkındayız. Bodrum’un geçmişte önemli bir geçim kaynağı olan mandalinimizi gelecek nesillere aktarmak için yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında yeşil Bodrum mandalinini ülkemizin tüm bölgelerinde tanıtmak ve kullanım alanını genişletmek için önemli bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğu içindeyiz. Bodrum mandalininin ekonomik değerinin artması için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızın bilinmesini isterim.”

Uluslararası Zurnazen Festivali Menteşe’de Devam Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi 9.Uluslararası Zurnazen Festivali Menteşe İlçesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımıyla devam etti.


Dünyada ve Türkiye’de ilk olan Uluslararası Zurnazen Festivali’ni Muğla Büyükşehir Belediyesi bu yıl 9. Kez düzenliyor. Uluslararası Zurnazen Festivali’nin ilk günü Bodrum Kalesi’nde Kubat konseri ve zurna üstatları performansı ile başlarken ikinci gününde şarkıcı ve oyuncu Öykü Gürman sahne aldı.

9.Uluslararası Zurnazen Festivali’nin Menteşe ilçesindeki ikinci gününe Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, 27.Dönem Muğla Milletvekili Mürsel Alban, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Aras; “Kültür ve sanatın şehri Muğla bu tür etkinliklerle Dünya Kenti Muğla vizyonuna emin adımlarla yürüyecek”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Prof.Dr.Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen 9.Uluslararası Zurnazen Festivali’nde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras geçmişten günümüze kültür ve sanatla iç içe olan çok önemli bir şehirde yaşadıklarını söyledi ve hemşehrileri ile böyle bir etkinlikte birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirtti.

 

Başkan Aras; “Muğla binlerce yıldır sanatla, kültürle yaşamış bir şehir. 110 antik kente sahip Muğlamızdaki antik kentlerin her biri antik tiyatrolara sahip. Buralarda binlerce yıl önce de sanat icra edilmiş aynı zamanda insanlar bir araya gelerek demokrasiyi geliştirmişler. Geçmişten gelen değerlerini yaşatan çok önemli bir kentte yaşıyoruz. Siz değerli hemşehrilerimi burada görmekten dolayı çok mutluyum. Seçimler öncesi ve sonrasında çok yoğun bir döneme girdik ve sizlerle böyle bir organizasyonda ilk defa bir araya geliyoruz. Dünya’da ve ülkemizde ilk olan, farklı coğrafyalardan sanatçıları bir araya getiren Zurnazen Festivali Muğlamıza çok yakışıyor. Davul, zurnanın bizlerin hayatında çok önemli bir yeri vardır. Düğünlerimizden halk oyunlarımıza hepsinde bu enstrüman vardır. Uluslararası Zurnazen festivalimiz ile 4 ilçemizde çok değerli sanatçıları hemşehrilerimizle buluşturacağız. Kültür ve sanatın şehri Muğla bu tür etkinliklerle Dünya Kenti Muğla vizyonuna emin adımlarla yürüyecek” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 9.Uluslararası Zurnazen Festivali açılışı Bodrum’da ünlü sanatçı Kubat ile yapıldı ve vatandaşlar Bodrum Kalesi’nde yapılan etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.

9.Uluslararası Zurnazen Festivali 28 Ağustos 2024 tarihinde Milas Atapark’ta ses sanatçısı İsmail Altunsaray ile devam edecek ve 29 Ağustos 2024 günü Fethiye’de Beşkaza Meydanı'nda oyuncu, şarkıcı Suzan Kardeş’in sahnesiyle sona erecek.

9.Uluslararası Zurnazen Festivali’nin sanat yönetmenliğini Eray İnal, sunuculuğunu da Berkay Tulumbacı yapıyor. Vatandaşların ücretsiz olarak katıldığı festivale Bulgaristan’dan 2, Tayvan’dan 1 olmak üzere Türkiye’nin değişik illerinden toplam 11 zurna sanatçısı katılıyor.

Bodrum Belediyesinden Yeni Anaokulu Müjdesi

Bodrum Belediye Başkanlığı ile hayırsever iş insanı Nazmi Canbaz arasında Anaokulu Projesi için protokol imzalandı.


Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamında, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ile Nazmi Canbaz arasında Turgutreis-Bahçelievler’de Bodrum Belediyesi Saadet Canbaz Anaokulu Projesi için protokol imzalandı.

Turgutreis Mahallesinde belediye mülkiyetinde bulunan alanda, hayırsever iş insanı Nazmi Canbaz katkılarıyla gerçekleştirilmesi planlanan Bodrum Belediyesi Saadet Canbaz Anaokulu, bölgedeki ihtiyacı önemli ölçüde giderecek. 6 sınıf ve 112 öğrenci kapasiteli yapılacak anaokulu içerisinde mutfak ve yemekhane gibi alanların da yapılarak hizmete açılması planlanıyor.



Hayırsever Nazmi Canbaz, Bodrum Belediyesi ile eğitim alanında yapmış oldukları iş birliklerini çok önemsediklerini belirterek çocukların küçük yaştan itibaren güvenli ve kaliteli ortamlarda hayata hazırlanmalarının önemli olduğunu vurguladı. Canbaz, çocukların hayatına dokunmak, onları iyi birer birey olarak yetiştirebilmek için yapmış oldukları bu uygulamalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci; Konacık, Çırkan, Gümbet ve Mumcular mahallelerine Bodrum Belediyesi tarafından yapılan anaokulları sonrası hizmetin, kentin farklı bölgelerine de yayılmasının önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:


“Bodrum’un dört bir yanına eğitimi yaymak hedefiyle kıymetli bağışçılarımızın da yardım ve destekleriyle önemli işlere imza atıyoruz. Fırsatı olan, imkanları elveren herkesin eğitime, çocuklarımıza kalite ortamlar sunabilmek için yaratılan alanlara katkı sunmasını istiyoruz. ‘Birlikten kuvvet doğar’ anlayışıyla uzun süredir bizimle iş birliği yapan Canbaz ailesine, Sayın Nazmi Canbaz’a çok teşekkür ederim. Konacık, Çırkan, Gümbet ve Mumcular mahallelerinde hizmete açtığımız anaokulları yanında Yalıkavak Mahallemizde de yapımı tamamlanmak üzere olan bir anaokulumuz var. Aynı zamanda Turgutreis Mahallemizde yapacağımız anaokulunun da bölge halkının ihtiyacını önemli ölçüde gidereceğini düşünüyoruz. Şimdiden hayırlı olsun. Nicelerine…”

Kazı ve hafriyat işlerinin ivedilikle başlatıldığı anaokulu binasının mümkün olan en kısa sürede bitirilerek hizmete açılması planlanıyor.

Bodrum Vanlılar Derneği'nden Belediyeye Açık Çağrı

Bodrum'da faaliyetini sürdüren Bodrum Vanlılar Derneği; Bodrum’da yaşanan gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, yerel yönetim ve halkın işbirliği ile ile Bodrum’a sahip çıkılması çağrısında bulundu.


Başkanlığını İshak Kalkanlı'nın yaptığı Bodrum Vanlılar Derneği’nden AjansCANKA’ya yapılan yazılı açıklamada; “Yerel yönetimler, Bodrum’da sürdürülebilir kalkınma adına çeşitli adımlar atmaya çalışıyorlar. Özellikle altyapı yatırımları, atık yönetimi ve çevre dostu projeler bu kapsamda ön plana çıkıyor. Bodrum Belediyesi’nin son dönemde hayata geçirdiği çevreci projeler, doğal kaynakların korunmasına yönelik atılan önemli adımlar arasında yer alıyor. Bu bağlamda projelere katkı sağlayacak fikri olan toplumun tüm kesimini sorumluluk almaya çalışıyoruz. Biz Vanlılar Derneği ve Bodrum’da yaşayan Vanlı hemşerilerimizin temsil ettiği biri kurum olarak, sivil siyaset açısından kentin ortak düşüncesini önemsiyor ve gerekli adımları da atmaktayız. Bizler de bu süreçte yereldeki sorunlarımıza çözü talepleri geliştirecek anlayış içinde olacağız.” denildi. 

BAŞARILI YÖNETİM İÇİN YEREL HALKLA İŞBİRLİĞİ ŞART

Açıklamada ayrıca başarılı bir yönetim için Bodrum sakinleri ile işbirliğine dikkat çekilerek; “Bodrum’daki yerel yönetimlerin başarılı olabilmesi için yerel halkla güçlü bir bağ kurması ve onların ihtiyaçlarına duyarlı politikalar üretmesi gerekiyor. Turizm cenneti olmanın getirdiği büyük fırsatların yanı sıra, yerel halkın talepleri de göz ardı edilmemeli. Yerel yönetimler, katılımcı yönetim anlayışıyla halkın sesine kulak vermeli ve onları karar alma süreçlerine dahil etmelidir. Yerel yönetimlerin başarılı projeler üretebilmesi için halkla birlikte hareket etmesi, uzun vadede Bodrum’un sürdürülebilir kalkınmasına önemli katkılar sağlayacaktır. Bu noktada, çevre bilinci, toplumsal dayanışma, buraya göç eden vatandaşlarımızın kültürel dokusunun korunması ve yine yerel kültürün korunması gibi unsurlar, yerel yönetimlerin politikalarında merkezde yer almalıdır. Bodrum’daki yerel yönetimler, sadece bugünü değil, geleceği de düşünerek hareket etmek zorundalar. Sürdürülebilir kalkınma, doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri koruyarak turizmden fayda sağlama dengesini kurmayı gerektiriyor. Bu dengeyi sağlamak, yerel yönetimler, turizm sektörü, yerel halk ve sivil toplum kuruluşlarının ortak çabasıyla mümkün olabilir.” denildi.

Muğla ve Rodos Arasında İşbirliği Çalışması

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, Birlik Encümeni ile beraber 21-23 Ağustos tarihlerinde Yunanistan’ın Rodos adasına bir ziyaret düzenledi.



Ziyarette Başkan Aras Rodos Belediye Başkanı Alexandros Vasilios Koliadis, Güney Ege Bölge Başkanvekili Asprakis Apostolis, Rodos Başkonsolosu Salim Kırcalıali ve Rodos Müslümanları Kültür ve Kardeşlik Derneği ile bir araya geldi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras’a Rodos adası ziyaretinde Birlik Encümenleri Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun’un yanı sıra Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ve CHP Muğla il Başkanı Zekican Balcı eşlik etti.


 

Görüşmelerde iklim krizi, barış, bölgesel kalkınma ve sürdürülebilirlik konuları ele alındı. İklim değişikliğiyle mücadele için stratejiler geliştirilmesi, doğal kaynakların korunması ve çevre dostu uygulamaların hayata geçirilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, barış ortamının sağlanmasının bölgesel kalkınma için önemli olduğu ifade edildi ve toplumların dayanışma içinde hareket etmesi gerektiği hakkında görüş birliğine varıldı.

Yapılacak olan çalışmalar ile Muğla ve Rodos’un kültürel ve doğal güzelliklerini ön plana çıkararak turizm potansiyelini arttırmayı ve iş birliğine dayalı projelerin hayata geçirilmesini desteklenmesi hedefleniyor.

Başkan Aras “Dünya Kenti Muğla için gerekli adımları atıyoruz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, seçim sürecinden bu yana dile getirdiği “Dünya Kenti Muğla” hedefini gerçekleştirmek için çalıştıklarını, her geçen gün yeni adımlar attıklarını belirtti. Başkan Aras “Dünya Kenti Muğla vizyonuyla uluslararası iş birliği projelerini kararlılıkla takip edeceğiz ve bu girişimler her iki bölge için yeni fırsatlar sunacak. Denizin, doğanın ve tarihi dokunun korunmasına yönelik önemli adımlar atmayı da amaçlıyoruz. Birlikte, barış içinde yapacağımız çalışmalar kalkınma ve sürdürülebilirlik konusunda iki bölgeye de önemli katkılar sunacak. Dünya Kenti Muğla vizyonumuz doğrultusunda kent diplomasisi stratejimizi her geçen gün çeşitlendiriyor, başta Ege ve Akdeniz’deki komşularımızla birlikte daha dirençli, sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Başkan Ahmet Aras ayrıca Yunanistan’ın başkenti Atina Belediye Başkanı Haris Doukas ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Büyükşehir Ekipleri 10 bin 109 km Çizgi Çalışması Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 13 ilçede sürdürdüğü düzenli ve güvenli yol çalışmaları kapsamında bugüne kadar 10 bin 109 km yol çizgi çalışması yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 13 ilçede karayolları işaretleme standartlarında Yol Çizgileri, Yaya ve Okul geçitleri, kasis, yavaşlama uyarı işaretlemeleri, otopark, ofset tarama çalışmalarını sürdürüyor.

10 Bin 109 km Yol Çizgi Yapıldı

Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki ve ilçe belediyelerinin yolları dâhil olmak üzere yatay işaretleme çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, yatay işaretleme (yol çizgi, yaya geçidi, kasis, önce yaya, ofset tarama çalışması otopark, durak) çalışmalarına devam eden Büyükşehir ekipleri bugüne kadar il genelinde 10 bin 109 km yol çizgi, 15 bin 623 adet yaya geçidi, önce yaya, yavaş şablonu, hız kesici yavaşlatma bandı yer işaretlemeleri yaptı.

Öncelik Okul Geçitleri

Büyükşehir ekipleri okul sezonunun yaklaşmasından dolayı öncelikli olarak okul geçidi boyama çalışmalarına ağırlık verdi. Ekipler 1 Ocak 2024 tarihinden bu güne kadar 1162 noktada yatay işaretleme çalışması, 397 noktada yaya ve okul geçidi, 523 adet önce yaya görseli, 206 noktada kasis boyama ve 6316 M2 ofset tarama otopark, durak vb. boyama ile 706 Km yol çizgi çalışması yapıldı.

Büyükşehir ekipleri yol çizgilerini periyodik yenileme çalışmalarının yanı sıra zaman içerisinde lastik asfalt lekesi olan işaretlemeleri basınçlı su jeti ile temizleyerek çizgilerinin görünürlüğünü arttırıyor ve kullanım ömrünü uzatıyor.


Armada Praxis Yalıkavak Kadın Hentbol Takımı Süper Kupa’yı Kazandı!

Bodrum’un Gururu, Süper Kupa’yı Yeniden Kazanarak Türk Hentbol Tarihine Adını Yazdırdı

 

Armada Praxis Yalıkavak Kadın Hentbol Takımı, 2024-25 Hentbol Sezonu Kadınlar Süper Kupa mücadelesinde büyük bir zafer kazandı. Ankara’da gerçekleşen ve nefes kesen bir mücadeleye sahne olan final maçında, Yenimahalle Belediyesi’ni çekişmeli ve seyir zevki yüksek bir maçın ardından mağlup eden Yalıkavak, bir kez daha Bodrum’u gururlandırarak Süper Kupa’yı evine getirdi.

Maçın ilk devresi oldukça çekişmeli geçti ve ilk yarı sonucunda Armada Praxis Yalıkavak skor 16-12 olarak önde tamamlandı. İkinci yarıda ise iki takım da büyük bir mücadele sergiledi; Yalıkavak Kadın Hentbol Takımı, zorlu rakibi karşısında üstünlüğünü koruyarak maçı 37-24 skoruyla kazandı. Bu sonuçla birlikte, Yalıkavak Spor Kadın Hentbol Takımı, 4. kupayı Bodrum’a kazandırarak bir kez daha başarılarını taçlandırmış oldu.

 

Selim Yıldız: "Tarihi Bir Başarıya İmza Attık ve Yeni Bir Yolculuğa Başlıyoruz"

Armada Praxis Yalıkavak Spor Asbaşkanı Selim Yıldız, maç sonrasında yaptığı açıklamada duygularını şu şekilde ifade etti:

“Bugün, Yalıkavak Spor ailesi olarak tarihi bir başarıya imza attık. Süper Kupa’yı kazanarak, bu zorlu mücadelenin meyvesini aldık ve emeklerimizin karşılığını gördük. Bu başarı, sadece sahada ter döken oyuncularımızın değil, aynı zamanda kulübümüzü yürekten destekleyen taraftarlarımızın, teknik ekibimizin ve yönetimimizin ortak eseridir. Her birimiz bu zaferin bir parçasıyız ve Yalıkavak Spor'un daha büyük hedeflere emin adımlarla ilerleyeceğine olan inancımız tamdır.


Bu zafer, aynı zamanda Yalıkavak Spor’un bitmek bilmeyen azminin ve kararlılığının bir yansımasıdır. Bu başarı, yalnızca bir kupayı daha müzemize kazandırmakla kalmıyor; Bodrum’un spor tarihinde yeni bir sayfa açıyor. Takımımızın her bir bireyi, sporcularımızdan teknik ekibimize kadar herkes, bu başarının arkasındaki itici güç olmuştur. Bir kez daha gördük ki, birlikte çalıştığımızda, ortak bir hedefe odaklandığımızda, aşılamayacak hiçbir engel yok.

Bu başarı, yeni zaferler için sadece bir başlangıçtır. Önümüzde daha büyük hedefler var ve bizler, bu hedeflere ulaşmak için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz. Bodrum’un adını sadece Türkiye’de değil, uluslararası arenada da duyurmak istiyoruz. Bu süreçte bizlere destek veren tüm Bodrum halkına, kulübümüze inanan taraftarlarımıza, sporcularımıza ve teknik ekibimize yürekten teşekkür ediyorum. Birlikte daha nice başarılara imza atacağımıza olan inancım tam. Bu kupa, hepimizin ortak gururudur ve Yalıkavak Spor'un büyüme yolculuğunun sadece bir adımıdır.”

Mehmet Esen: “4. Kupayı Bodrum’a Getirmenin Gururunu Yaşıyoruz”

Yalıkavak Spor Kulübü Başkanı Mehmet Esen, zaferin ardından yaptığı açıklamada, takımın son yıllarda elde ettiği büyük başarıların altını çizdi ve bu zaferin ne kadar önemli olduğunu vurguladı:

“Denizin Kızları bir kez daha büyük bir başarıya imza attı. Bodrum’a 4. kupayı getirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu kupa, sadece Bodrum’un değil, tüm Türkiye’nin gururu oldu. Özellikle son birkaç sezonda elde ettiğimiz başarılar, Yalıkavak Spor’un ne kadar güçlü ve kararlı bir takım olduğunu bir kez daha kanıtladı. 2022-2023 sezonunda kazandığımız HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası ve geçtiğimiz sezon elde ettiğimiz Süper Kupa, Türkiye Kupası ve Kadınlar Süper Ligi şampiyonlukları, bugün elde ettiğimiz zaferin temelini oluşturdu.

Her bir kupa, sadece sahada mücadele eden sporcularımızın değil, aynı zamanda kulübümüzün bütününe yayılmış olan azim ve kararlılığın bir sonucudur. Bu başarıların arkasında, disiplinli bir çalışma, takım ruhu ve kulübümüze inanan büyük bir aile var. Teknik ekibimiz, sporcularımız ve tüm kulüp çalışanlarımız bu başarıya giden yolda büyük bir emek sarf ettiler. Her biri Bodrum’un yüz akıdır ve bu başarı, onların azmi ve kararlılığı sayesinde geldi.

Bugün burada sadece bir kupa kazanmıyoruz; aynı zamanda Bodrum’un spor tarihine altın harflerle yazılan bir sayfa daha ekliyoruz. Bodrum’un adını sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası arenada da duyurmayı hedefliyoruz. Bu kupalar, gelecekte elde edeceğimiz daha büyük başarıların bir işareti. Kulübümüzün tarihine geçtiğimiz bu gurur dolu gün, bizler için yeni zaferlerin habercisidir.

Bu süreçte bize destek veren tüm Bodrum halkına, kulübümüze gönül veren taraftarlarımıza, teknik ekibimize, sporcularımıza ve yöneticilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Birlikte daha nice başarılara imza atacağımıza olan inancım tam. 4. kupayı Bodrum’a getirmek hepimizin ortak gururudur ve bu gururu yaşamak için çok çalıştık. Bodrum’a bu başarıları kazandıran tüm ekibimize ve oyuncularımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Zaferin Ardındaki İsimler: Teknik Ekip ve Sporcular

Armada Praxis Yalıkavak Kadın Hentbol Takımı, teknik ekibinin önderliğinde müthiş bir oyun sergileyerek maçı kazandı. Teknik ekibin ve sporcuların uyumlu çalışması, takımın başarısında kilit rol oynadı.

Teknik Ekip:

- Kıvanç Özcan

- Yeliz Yılmaz

- Halim Akça



Oyuncular:

- Yeliz Özel

- Tuana Akman

- İlke Yıldız

- Sude Karademir

- Edanur Burhan

- Buket Seven

- Nurceren Akgün Göktepe

- Anca Mihaela Rombescu

- Gözde Seven

- Bilgenur Öztürk

- Hatice Özdemir

- Özlem Taşkın

- Beyza Gedik

- Ceylan Aydemir

- Armina Isic

Hakemler: Gökhan Keskin - Orhan Keskin (Burdur)

Sezonun İlk Maçı İçin Geri Sayım Başladı

Armada Praxis Yalıkavak, Süper Kupa zaferiyle sezona muhteşem bir başlangıç yaparken, gözlerini şimdi 2024-25 sezonunun ilk lig maçına çevirdi. 1 Eylül’de Üsküdar Belediyesi ile karşı karşıya gelecek olan Yalıkavak Kadın Hentbol Takımı, Bodrum Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda saat 17.00'de gerçekleşecek bu maçta tüm sporseverleri desteğe davet ediyor. Bodrum’un kalbi olan bu takım, başarılarını sürdürmek ve yeni zaferlere imza atmak için sahada olacak.

Alp Çağpar’ın Resim Sergisi “Düşüş” 6 Eylül’e Kadar Açık Kalacak

 Sanatçı Alp Çağpar‘ın ikinci kişisel sergisi Düşüş “Fall Off” sanatseverlerle buluştu.


27 eserin bulunduğu resim sergisi 20 Ağustos Salı günü Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı (AKADEMİA) sanat galerisinde bir kokteyle ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 27 esirini kahve kullanarak yaptığını ifade eden Alp Çağpar çalışmalarında tuval yerine el yapımı kağıt kullandığını belirtti. Serginin açılışına çok sayıda davetli katıldı.



Sergi 6 Eylül 20024 Cuma gününe kadar hafta içi 10: 00- 20:00 saatleri arasında, hafta sonu Cumartesi-Pazar 18:00-22:00 saatleri arası ziyaret edilebilir.


Serginin temasından bahseden sanatçı Alp Çağpar şunları söyledi ;

“Bu serginin teması düşüş aslında bu düşüşle ayağa takılmak ya da bir yerden kayarak düşmekten bahsetmiyorum insanların kendilerini ruhen arındırırarak yaşadıkları bu düşüşten söz ediyorum ancak bu düşüşten sonra insanların ruhen bir olgunluğa erişebileceğine inanıyorum”

Eserlerinde boya yerine kahve kullandığını dile getiren sanatçı Alp Çağpar şöyle devam etti “Kahvenin tonunu çok seviyorum bence Monogram resimde çok şahane sonuçlar veriyor eserlerimi yaparken tamamen fırça kullanıyorum yani fırça kahve ve su kullanıyorum başka bir şey kullanmıyorum tuval yerine kağıt kullanıyorum eserlerimin hepsi kağıt üzerindedir kağıtlarda el yapımı kağıtlardır tamamen pamuk tabanlı kağıtlardır ve kalın kağıtlardır” dedi.

Sergi 06 Eylül 2024 tarihine kadar açık kalacak.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Başvuruları Başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Sınavları için başvurular 21 Ağustos 2024 tarihinde başladı.


 
Sanat eğitimi almak isteyenler için önemli bir fırsat sunan Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sınavları başvuruları 13 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek. Konservatuvarda bale, Türk sanat müziği, halk dansları, modern dans, Türk halk müziği çocuk korosu ve tiyatro gibi çeşitli dallarda eğitim veriliyor.

Konservatuvar 285 Mezun Verdi

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel hizmetlere de önem veren Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2024-2025 konservatuvar kayıtları başladı. Geçtiğimiz 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 90 öğrenciyi mezun eden Muğla Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı kurulduğu 2015 yılından bu yana toplamda 285 mezun verdi. Konservatuvarda hali hazırda Türk Halk Müziği bölümünde 44, Türk Sanat Müziği bölümünde 66, Türk Halk Dansları bölümünde 96, Tiyatro bölümünde 85, Bale bölümünde 57, Çocuk Korosu bölümünde 35, Modern Dans Topluluğu bölümünde ise 21 olmak üzere toplam 404 öğrenci eğitim görüyor.

Sanata ve kültüre değer veren öğrenciler yetiştirilmesi amacıyla faaliyet gösteren konservatuvar, başvuruların ardından yetenek sınavları ile öğrenci alımını gerçekleştirecek. Eğitim almak isteyen adaylar, başvurularını konservatuvar.mugla.bel.tr/WebBasvuruForm 
adresinden yapabilecekler.


Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Metin Zakoğlu Yeni Oyuncuları Seçti

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları, sahnelere yeni yetenekler kazandırmak amacıyla geniş kapsamlı oyuncu seçmesi düzenledi.


Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncu seçmeleri, Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni- Yazar Yönetmen ve Oyuncu Metin Zakoğlu, Devlet Opera ve Balesi Bale Sanatçısı- Oyuncu Serap Aksoy, Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Öğretim Görevlisi ve Yönetmen Serkan Üstüner ve Bodrum Kent Orkestrası Orkestra Şefi Adil Sevencan’ın jüri üyeliğinde gerçekleşti.

Tarihi, kültürü ve doğasıyla Türkiye’de ve dünyada önemli bir yeri olan Bodrum’un eşsiz atmosferinde, profesyonel bir tiyatro ortamında yeteneklerini sergileyen oyuncu adayları, tiyatroya olan tutkularını ve becerilerini sahnelere taşıdı. Oyuncu adayları tarafından sergilenen sahne performansları, monologlar ve doğaçlama çalışmaları, jüri üyeleri tarafından dikkat ve özenle takip edildi.

 

19 ve 20 Ağustos tarihlerinde Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde yapılan oyuncu seçmeleri, konservatuvar oyunculuk mezunu her yaştan oyuncuya kapılarını açtı. Adil ve şeffaf bir yaklaşımla yapılan seçmelerde tiyatro sanatına gönül veren yeni yüzler, Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları ailesine katıldı.

15 Yeni Oyuncu Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrolarında

Seçmeler sonucu on asil, beş yedek olmak üzere toplam on beş oyuncu, Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrolarında yer almaya hak kazandı. Oyunculuk seçme sınavını kazanan oyuncular; Cansu Tekoluk Çağatay, Gül Yalçınkaya, Manolya Elmasri, Ayşegül Karademir, Kemal Sülo, Evren Canbulat, Ahmet Umut Doğan, M. Çayan Karataş, Serkan Atar ve Mehmet Talha Karabaş olurken Sıla Çelik, Öyküm Ayal, Özlem Dila Hür, Furkan Serdar ve Berker Mehmet Korkmaz ise yedek kadroda yer aldı.

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları ailesinin birer parçası olma hedefiyle birbirinden yetenekli oyuncuların katıldığı seçmeler, tiyatro dünyasına yeni isimler kazandırmakla kalmayıp Bodrum’da sahne sanatlarına olan ilginin ne kadar güçlü olduğunu da gösterdi.

Bodrum’da Tiyatrolu Günler Başlıyor

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları 2024-2025 sezonunda birbirinden farklı dört oyunuyla dönüşümlü olarak haftanın dört akşamı Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi ve Herodot Kültür Merkezinde seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor. Oyun repertuarının açıklanması ve bilet satışları 27 Ağustos Salı günü yapılacak olup ilk perde 1 Ekim haftasında açılacak.

“Bodrum’da tiyatrolu günler hiç bitmesin, perdemiz hiç kapanmasın”

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci yapılan çalışma ile ilgili şunları söyledi:

“Dekorundan ışığına, kostümünden müziğine, sahne önü ve arkasında görevli çalışanları ve kıymetli tiyatro sanatçılarımızla var ettiğimiz Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları, sanatseverleri selamlamak için hazırlıklarına devam ediyor. Bu kapsamda Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları, sahnesine yeni bir soluk getirecek çalışmalar yapıyor. En son birbirinden yetenekli yeni oyuncularımızı seçtik. Yapılan çalışmayla sahne sanatlarına olan ilginin daha da artacağı kanısındayız. Hayatımızın her alanında olmasını arzu ettiğimiz sanatın her zaman yaşamasını diliyoruz. Bodrum’da tiyatrolu günler hiç bitmesin, perdemiz hiç kapanmasın!”

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Metin Zakoğlu ise “Kulisinde sevgi olmayan tiyatronun sahnesinde sanat olmaz” bakış açısıyla yola çıktığını ve adil, eşit, liyakatli seçimlerin tamamlandığını belirtirken, “Birbirinden değerli on beş ismi çok kıymetli jüri üyeleri ile değerlendirip kentimize ve ulusal tiyatromuza kazandırdık. Çok yakında açıklanacak repertuarımız ile 1 Ekim’de ‘Perde!’ demeye can atıyoruz.” dedi.

Fitch Ratings’ten Büyükşehir’e Dokuzuncu Kez Tam Not

Muğla Büyükşehir Belediyesi, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten dokuzuncu defa en yüksek not olan “AAA” aldı. Ayrıca bir diğer değerlendirme unsuru sonucunda “bbb(+)” seviyesinde olan Muğla Büyükşehir Belediyesi bağımsız finansal kredi profili (SCP) ile Türkiye’de ilk sırada yer aldı.


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notunu tekrar en yüksek seviye olan AAA olarak belirledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi 2021 yılı Nisan ayından bu yana yapılan dokuz değerlendirmede de “AAA” notu alarak güçlü bir mali yapısı olduğunu kanıtladı. Ulusal ölçekteki uzun vadeli kredi notu alanında en yüksek derece olan “AAA” notu Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım yapılabilir seviyede ve finansal yükümlülüklerini yerine getirme kabiliyetinin son derece yüksek olduğu anlamına geliyor. Harcamaların sürdürülebilirliği ve ayarlanabilirliği ile borç ve likidite sağlamlığı gibi ölçütlerde gösterilen başarı Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara, İstanbul, Manisa, Bursa, Antalya ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri ile birlikte kredibilitesi en yüksek kurumlar arasındaki yerini korumasını sağladı.

Fitch Ratings’in bir değerlendirme unsuru sonucunda “bbb(+)” seviyesinde olan Muğla Büyükşehir Belediyesi bağımsız finansal kredi profili (SCP) ile Türkiye’de ilk sırada yer aldı.



Başkan Aras; “Güçlü Mali yapısı ile Muğla Büyükşehir örnek bir belediye”



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten dokuzuncu kez en yüksek not AAA almanın kendilerini mutlu ettiğini, güçlü mali yapıları ile Muğla’da vatandaşların huzuru ve mutluluğu için yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtti.



Başkan Aras; “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullara, tasarruf tedbirlerine rağmen Büyükşehir Belediyemiz uluslararası kredi derecelendirme kuruluşundan en yüksek not olan AAA’yı almaya devam ediyor. Güçlü mali yapımızla Muğla’ya en fazla yatırım yapan kurumların başında geliyoruz. Öz kaynaklarımız yanında sağladığımız uygun dış kredilerle de şehrimizin alt ve üst yapılarını güçlendirmek, vatandaşlarımıza hak ettikleri en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. En güvenilir uluslararası kredi derecelendirme kuruluşundan dokuz kez AAA almak bizleri mutlu etti. Muğlamızın parasını Muğla’ya harcamaya, vatandaşlarımızın huzuruna, mutluluğuna, geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Marmaris’te Toplandı

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Encümen toplantısı Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın ev sahipliğinde Marmaris’te yapıldı.

Marmaris ilçesinde düzenlenen Kıyı Ege Belediyeler Birliği Encümen toplantısına Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın ve Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’nün ev sahipliğinde Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Karaburun Belediye Başkanı Av.İlkay Girgin Erdoğan, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu katıldı.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Ağustos ayı Encümen toplantısında ana gündem maddesi orman yangınlarıydı. Orman yangınları konusunda alınacak tedbirler, orman yangınlarının söndürülmesinde en güçlü etken olan hava filosunun güçlendirilmesi ile ilgili bakanlığa yazı yazılması, önleyici tedbirler olarak zeytin alanlarının temizlenmesi gibi konular masaya yatırıldı. Ayrıca su yönetim planı ve belediyelerin borçları konuları da katılımcılar tarafından ele alındı.

Çevreye Gelişi Güzel Çöp Atan İşletmelere Ceza Kesiliyor

Bodrum’da konteyner kenarlarına çöp atılmaması konusunda yapılan uyarılara rağmen çöp atmaya devam eden işletmeler tespit edilerek cezai işlem uygulanıyor.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri ve Zabıta müdürlükleri ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında birçok işletmeye geri dönüşüm atıklarını düzenli depolamadıkları ve evsel atıklarını konteyner içi yerine konteyner dışına attıkları için tespit tutanakları düzenlenmişti.

Yapılan denetimlerde uyarılara rağmen kurallara uymayan işletmeler tespit edilerek Zabıta Müdürlüğü ekiplerince Kabahatler Kanununa göre cezai işlem uygulanmaya başladı. Bu kapsamda ağustos ayı başından bu yana 39 işletmeye toplam 174 bin 832 Türk Lirası cezai işlem uygulandı.



Çöpler İncelenerek Tek Tek Tespit Edildiler

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince Turgutreis genelinde yapılan kontrollerde konteyner içlerinin boş olduğu görüldü. Konteyner dışına atılan çöplerde inceleme yapan ekipler, çöp içinden çıkan ve işletmeye ait olabilecek her türlü atıktan işletmeleri tespit etti. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise bu işletmelere Kabahatler Kanunundan cezai işlem uyguladı.

Belediye ekipleri, önce sözlü sonra da tespit tutanaklarıyla uyardıkları işletmelerin kötü görüntü oluşturacak şekilde çöplerini gelişigüzel atmaya devam etmeleri üzerine cezai işlem uygulamaya başladıklarını söyledi.

Daha temiz bir Bodrum için denetim ve uygulamalar sıklıkla devam edecek.

Patili Dostlara Destek "Neon Pati" Etkinliğine Çağrı

Daha önce birçok sosyal sorumluluk projelerine imza atan eğitimci, sanatçı Pınar Seli bu kez patili dostlar için can suyu olmayı hedefliyor.

 
23 Ağustos 2024 Cuma akşamı saat 20.00'de, Yalıçiftlik Ma’kara Beach'te, "Neon Pati" adı altında barınaklarda bulunan patili dostlarımız için müzikli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Pınar Seli öncülüğünde, Bodrum Belediyesi destekleri , Bodrum Hayvan Hakları Derneği ve Bodrum’a değer katan birçok markayla hayata geçirilen Neon Pati, patili dostlarımızın güvenli bir geleceğe ulaşması için bir araya geliyor.


Neon Pati çatısı altında, patili dostların yararına gerçekleştirilecek Neon Party sağlanacak olan gelir;
Bodrum BelediyesiVeteriner İşleri Müdürlüğü Torba Geçici Hayvan Bakımevi için mama ve ihtiyaç listesine yardım olarak kullanılacak.


23 Ağustos 2024 tarihinde Yalıçiftlik Ma’kara Beach te gerçekleştirilecek Neon Party sayesinde, müziğin iyileştirici gücü ile dost patilerin yaraları sarılacak bir etkinlik gerçekleştirilecek.

Pınar Seli, “Tüm Bodrum halkına açık gerçekleştirilecek bu etkinlik sayesinde hem barınaktaki hem de sokaktaki can dostlarımız için farkındalık yaratmak, onlara cansuyu olmak istiyoruz , herkesi Neon Pati çatısı altında bir araya gelmeye davet ediyoruz! “ dedi.

Orman Yangınları Mücadele Toplantısı Marmaris’te Yapıldı

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Milliyet Gazetesi işbirliği ile Muğla’da Orman Yangınları ile Mücadele toplantısı düzenlendi. Muğla Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan toplantıda ülke genelinde devam eden yangınlara karşı alınması gereken tedbirler konuşuldu.


Muğla’nın Marmaris ilçesinde “Ciğerlerimiz ve Geleceğimiz Yanmasın” mottosuyla Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Milliyet Gazetesi işbirliği ile Orman Yangınları ile Mücadele toplantısı düzenlendi. Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, Yangın Ekoloji Uzmanı Tuncay Neyişçi, ABC News Türkiye temsilcisi Engin Baş, CHP Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun, Gizem Özcan, Süreyya Öneş Derici, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Orman Yangınları ile Mücadele toplantısında Muğla’da ve ülke genelinde çıkan yangınların sebepleri, yangınların birçoğunun insan kaynaklı olduğu, alınması gereken tedbirler, küresel ısınma ve hava sıcaklıklarının yangınlarla ilişkisi, erken ve hava müdahalenin önemi gibi birçok konuda fikir alışverişinde bulunuldu.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir; “Biz bu ülkeye çok şey borçluyuz”

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir Orman Yangınları ile Mücadele toplantısında 2024 yılı başında gazete olarak ormanlarda yangına sebep olan yanıcı, tutuşturucu çöpleri toplama projesini yapmaya karar verdiklerini bunun halktan ve belediyelerden büyük destek gördüğünü söyledi ve bu projenin Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın destekleri ile bu toplantıya olanak sağladığını belirtti. Özay Şendir; “Orman yangınlarını önlemek için ne yapıyoruz? Hepimizin üzerine düşen büyük sorumluluğu var. Muğla Büyükşehir, Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Marmaris Belediyesi sesimize ses verdi ve bugün uzman isimlerle bu toplantıyı yapıyoruz. Biz bu ülkeye, yeni doğmuş bir bebeğe, çocuklarımıza çok şey borçluyuz.”

Yangın Ekoloji Uzmanı Tuncay Neyişçi; “Yangın sonrası ormanlar bir yıl kendi haline bırakılmalı”

Yangın Ekoloji Uzmanı Tuncay Neyişçi Orman yangınları ile mücadele toplantısına online katılarak şunları söyledi; “Orman yangınlarına karşı kaç yerde uyarı levhası var? Kaç yerde yangının zararlarını anlatan bir çalışma var? Bunlar yangın riski bulunan alanlarda muhakkak alınması gereken önlemler. Kamuoyu, medya, siyaset iyi bilgilendirilmiyorsa bu sorumluluk bir nevi STK’ların sorumluluğudur. Yangınlarda sonra ormanlara bir yıl süre verilmesi gerekiyor. Kendini yenileyemeyecek alanlar için özel çalışma yapılmalı.” dedi.

Acar Ünlü; “Marmaris yangınlarında ormanla birlikte arıcılarımızın emekleri de yandı”

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’de toplantıda; “Bildiğiniz gibi Marmaris’te olan yangında ağaçlar, hayvanlar, bitkiler yandı ama bunun yanı sıra büyük yangında bir ekonomi yandı. Marmaris çam balının merkezidir ve o yangınlarda arıcılarımızın, balcılarımızın tüm emekleri yandı. Bu sebeple yangınla mücadeleden daha da önemlisi yangını önlemek. İşte bu yüzden de burada yapılan bu etkinlik bizim için büyük bir önem arz ediyor.” dedi.

Başkan Aras; “Yangınlar çıktıktan sonra değil çıkmadan önlemleri almalıyız”

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Orman Yangınları ile Mücadele toplantısında şunları söyledi; “Son zamanlarda çıkan yangınlarla birlikte Muğla’mızın ormanları büyük oranda zarar gördü. Muğla’mızın yüzde 68’i orman. Geçtiğimiz 2021 orman yangınlarında Muğlamız orman varlığının yüzde 8’ini kaybetti. Şimdi bu son yangınlarla beraber ormanlarımızda yüzde 10’a ulaşan bir tahribat söz konusu. Yangın tehdidi önümüzde çok net bir şekilde sadece geçmişin değil, geleceğin de büyük sorunu olarak duruyor. Milliyet Gazetesi de bu konuya dikkat çekmek için ‘Ciğerlerimiz ve Geleceğimiz Yanmasın’ mottosuyla hareket ederek bu toplantıya destek verdi. Bu çok önemli bir yaklaşım. Diğer önemli olan ise ormanlar yandıktan sonra mücadele etmek değil önemli olanın bu yangınları önlemek olduğunu hepimiz biliyoruz. Çünkü bir şeyi olmadan önce önlemek aslında bizi birçok dertten, tasadan kurtarıyor. Bizler bu konuda önlemlerimizi almak durumundayız. Hem bizler yerel yönetimler olarak hem de tabii ormanların korunmasında birinci derece sorumlu olan Orman Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüz, mülki idareler, sivil toplum kuruluşlarımız da önlemler almalı. Orman köylerimizin yanmaması için çalışmak durumundalar. Bunun için bu çalışmaların çok büyük önemi var. Ben tekrar Millet Gazetemize bugün burada oldukları ve hassas yaklaşımları için çok teşekkür ediyorum. Geleceğe miras ormanlarımızı korumak için bundan sonra da elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yangına İlk Müdahale Tankerleri Çıkan Orman Yangınlarında Etkili Oldu

Muğla genelinde çıkan orman yangınlarında Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yangına hassas kırsal mahallelere dağıtılan yangına ilk müdahale tankerleri aktif kullanıldı.


Orman yangınları açısından Türkiye’nin en hassas bölgelerinin başında gelen Muğla’da 16-18 Ağustos 2024 tarihlerinde 6 adet orman yangını çıktı. Çıkan orman yangınlarına Büyükşehir Belediyesi 75 araç, 200 personelle müdahale etti. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal mahallelere dağıtılan 155 yangına ilk müdahale tankerleri yangınlarda aktif kullanılarak söndürme ve su tedarikinde kullanıldı.

155 Adet Yangın Tankeri Dağıtıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yangına hassas bölgelerde yaşayan vatandaşların daha hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edebilmesi amacıyla 155 adet, 3 ton kapasiteli yangına ilk müdahale tankerini kırsal mahallelere dağıttı. Muğla’nın Yatağan Yava- Nebiler, Milas Beçin, Menteşe Yeniköy ilçelerinde çıkan orman yangınlarına köylülerle birlikte ilk müdahale tankerleri yangın alanına hızla ulaşarak müdahale etti.

Arazöz ve İtfaiye Araçlarına Su Takviyesi Yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan yangına ilk müdahale tankerleri yangına müdahale ederken aynı zamanda itfaiye ekipleri, arazözler ve yangın havuzları için su tedarikinde de kritik bir görev üstlendi. Bu sayede yangınların yayılmasının önüne geçildi ve daha büyük felaketlerin yaşanması engellendi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yangın tankerleri, yangınla mücadelede vatandaşların ve itfaiye ekiplerinin gücünü artırarak, orman yangınlarına karşı verilen mücadelede büyük bir destek sağladı.



Başkan Aras Rodos’a Gidiyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras turizm, bölgesel kalkınma ve iklim kriziyle mücadele konularında ortak projeler geliştirmek ve ikili ilişkileri güçlendirmek için 21-23 Ağustos tarihlerinde Rodos’a gidiyor.

 

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın (SKA) Ege Denizi ve Akdeniz'deki uygulamalarında ortak bakış açıları geliştirmek, Rodos'taki yerleşik Türk soydaşlarıyla kültürel bağları güçlendirmek ve karşılıklı faaliyetlerimizi artırmak için Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Rodos’a gidiyor.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Rodos ziyaretinde Rodos Belediye Başkanı Alexandros Koliadis, Güney Bölge Yönetimi Uluslararası İlişkiler ve Turizmden sorumlu Bölge Başkan Yardımcısı Marietta Papavasilliou, Rodos Başkonsolosu Salim Kırcalıali, Rodos Türk Kardeşlik Derneği ile görüşecek.

Başkan Aras; “Tarihsel ve kültürel bağlarımızı daha da sağlamlaştıracağız”

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Rodos ziyareti ile adada yaşayan soydaşları ile bir araya geleceklerini aynı zamanda Ege’nin iki yakasında ikili ilişkilerle dostluk köprüsü kuracaklarını belirtti.

Başkan Aras; “Ege’nin iki yakasını karşılıklı işbirliği, turizm ve bölgesel kalkınma konularında bir araya getirmek için Rodos’a gidiyoruz. Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak da Rodos’ta önemli ziyaretlerimiz, görüşmelerimiz olacak. Dünya Kenti Muğla vizyonumuzla Ege’de, Akdeniz’de tüm komşularımızla dostluk ve barış içinde güç birliği yapacağız. Tarihsel ve kültürel bağlarımızı daha da sağlamlaştırarak birlikte güzel projelere imza atacağız.” dedi.

"Fesleğen Koruma Planı" Koruma Değil Rant Planı, TMMOB Dava Açtı

Bodrum ve Milas‘ın bazı mahallelerini kapsayan Milas-Bodrum "Fesleğen Koruma ve Gelişme Bölgesi Planlama Çalışması"na karşı Bodrum’da basın açıklaması yapıldı. TMMOB üyeleri ve çevrecilerin katılımı ile yapılan basın açıklamasında plana karşı dava açıldığı da duyuruldu.

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği Bodrum temsilciliği, Mumcular barajında bir araya gelerek Milas Bodrum’un Fesleğen Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırlarını kapsamında Çamseki mevkii özel proje alanı amaçlı çevre düzeni planı hüküm değişikliği nazım imar planı ölçekli uygulama imar planı çalışmasına tepki gösterdi.

Planın Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nün 2.05.2024 tarih 40782986 sayılı ile onaylandı. 16.04.2024 tarihinde askıya çıkarıldığı ifade eden TMMOB üyeleri planla ilgili çekinceleri dile getirdi. Basın açıklamasına mahalle muhtarları ve bazı CHP’li meclis üyeleri katıldı.

Basın açıklamasını okuyan TMMOB Bodrum Koordinasyon Kurulu Genel Sekreter Mustafa Erdoğan şunları söyledi. 

"Fesleğen Kültür ve Turizm koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları içerisinde Çamseki mevkiinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imar planı onaylanmıştır. Planlama alanı Bodrum Milas ilçe sınırları içerisinde kalmaktadır. Bodrum ilçesine bağlı Mumcular ve Bahçeyaka mahalleleri Milas ilçesine bağlı Kısırlar Buzyaka ve Beyce Mahalli’nin kapsamaktadır. Aynı alanda 2014 yılında onaylanmış olan imar planına Muğla barosu tarafından dava açılmış ve plan iptal edilmiştir.

Basın açıklamasında planın ranta hizmet eden kriterleri ifade edildi, buna göre

1- Planlama alanları tarım alanları dereler vadiler doğa manzara terasları alanın turizm potansiyelini oluşturduğu 

2- Planlama alanı Milas Bodrum havalimanı Bodrum merkezinde daha yakın olduğu ana karayolu ile planlama arasında standart yüksek asfalt yol bulunduğu 

3- Planlama alanını kırsal yerleşmeye yakın olması sebebiyle teknik altyapı olanaklarının bulunduğu Mumcular barajına çok yakın 2 km de olduğu 

4- Planlama alanının yüzde altmışlık kısmının olduğunu ve bu alanın Kültür ve Turizm Bakanlığı tahsis edildiği gibi gerekçeler olduğu anlaşılmaktadır bu gerekçenin tamamı bölgenin yol su altyapı doğal güzellikleri gibi mevcut imkanlarının kullanılarak rant elde etme amacını göstergesidir

Açıklama şöyle devam etti ;

Bölgede mevcut kırsal teknik altyapının nitelikli turizm yatırımları için ne derece yeterli ve bağlayıcı olarak kabul edildiği anlaşılmaktadır Bodrum ilçesinin nüfusunun arttığı, su kaynaklarının yeterli olmadığı özellikle yaz aylarında trafik sorunu yaşandığı, elektrik kesintilerinin olduğu, evsel atıkların bile vahşi çöp toplama alanlarının depolandığı bilinmektedir. Planda belirtilmiş olan tercihli kullanım alanlarında konut yapılması halinde 3354 kişi, turizm yapılması halinde 3000 yatak kapasiteli öngörülmüştür iki durumda bölgeye ilave nüfus ve ilave yük gelecektir.

Mumcular Barajı’nı destekleyen yeraltı ve yer üstü su kaynaklarının bir kısmı bu alanda bulunmaktadır plan açıklama raporu incelendiğinde planlama alanında yer alan mevcut kuyuların nüfusun su ihtiyacı için kullanılacağı anlaşılmaktadır. Mumcular Barajı‘nın korunması için bu bölgenin yeni yapılaşmaları açılmaması gerekmektedir. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi susuzluktan veryansın ederken bölge yeni nüfus gelecek ve bu benzeri projelere kayıtsız kalınması hatta kimi zaman uygun görür verilmesi birliğimizce kabul edilemez bulunmaktadır.

Plan açıklama raporunda alternatif turizmin teşvik edilmesi bölgedeki kırsal yaşamın geliştirilmesi bölgede yetişen tarım ürünlerinin sergileyip satılacağı alandan oluşturulması gibi hedefler gösterilmiştir. Ama plan hükümlerinin konut ticaret ve turizm faaliyetlerinin yer alacağı karma kullanım alanlarının %90 kullanımına izin verilmektedir. Planın tamamen yeni konut alanları yaratmak amacıyla yapıldığı anlaşılmaktadır. Bu plan ile tarıma ve hayvancılığa dayalı mevcut yerel ekonomi tamamen yok olacaktır.

Planlama alanının bir kısmı haziran ayında Milas ilçesi Beyciler Mahallesi’nde yaşanan yangın alanını kapsamaktadır çıkan yangında 48 hektar ormanlık alan ve 5 hektar ziraat alanı zarar görmüştür kamu yararı gözetmeyen tamamen rant amaçlı yapılmış olan bu plana TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu olarak dava açmış bulunuyoruz. 

Hayatlarında hiçbir zaman zeytin dikmemiş doğaya rastladığı bir canlının başını okşamamış avucuna su alıp bir serçenin susuzluğu gidermemiş tarlada güneş altında tütüne giden bir köylüye içinden gelerek merhaba dememiş Diktiği bir fidanın büyümesini her sabah gün doğumunda izlememiş ve çevre katliamların doğa denince akıllarına eko turizm adı altında süslü beton bloklar toprak düşmanı golf sahaları gelmektedir deniz denince akıllarına onlarca met Edip teknenin bağlamak için kıyıları doldurdukları marinalar gelmektedir TMMOB olarak geçmişte olduğu gibi yine durun diyoruz unutulmasın Akbelen'de olduğu gibi Fesleğen'de de sadece doğayı değil önce umudu yeşerteceğiz 

TMMOB her zamanki gibi bilgiden ve bilimden gücünü alarak doğa katliamına dur doğama suyuma Fesleğenime dokunma diyor

Tamer Mandalinci ve Sezil Mandalinci'nin Mutlu Günü "Hoş Geldin Bebek"

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci baba oldu. Eşi Sezil Mandalinci sağlıklı bir erkek çocuğu dünyaya getirdi.


2024 yılında mahalli seçimlerinde parti merkezinin sürpriz bir açıklaması ile CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı olarak seçilen Mandalinci yerel seçimlerde yüksek bir oy potansiyeli ile Muğla'nın ve Türkiye'nin en genç belediye başkanlarından oldu. 

Siyasi kariyerinde büyük bir başarı yakalayan Mandalinci dün ise baba olmanın heyecanını yaşadı. 

2021 yılında evlenen gençler 3 yıl sonra anne baba olma heyecanı yaşıyor. Sezil Mandalinci 15 Ağustos 2024 Perşembe günü bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Annenin ve bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi. 

Bodrumca Gazetesi ailesi olarak analı babalı ve sağlıklı büyüsün diyerek genç başkanımız Tamer Mandalinci ve eşi Sezil hanımı tebrik ediyoruz.

      

Bodrum Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi'ne AFAD Eğitimi

Bodrum Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, olası afet durumlarına karşı vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla Muğla İl Afet ve Acil Durum Yönetim Müdürlüğü (AFAD) kapsamlı eğitim programına katıldı.


Bodrum Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde gönüllü belediye personellerinden oluşan 34 kişilik hafif düzey arama kurtarma ekibi, afetlere müdahale etmek amacıyla toplamda altı gün süren teorik ve uygulama eğitimi aldı. Bahse konu eğitim Muğla AFAD İl Müdürlüğünde görevli Muğla STK / Gönüllü İl Koordinatörü Derya Karakoç ile AFAD eğitmenleri Fatih Kutlu ve Necati Zeybekoğlu tarafından verildi. Ekip üyelerine en son teknoloji ve yöntemleri kullanarak enkaz altında kalan kişileri bulmak ve güvenli bir şekilde kurtarmak için gerekli becerileri kazanmaya yönelik eğitim verildi. Ekipler ayrıca yaralılara ilk müdahale ile hayati önem taşıyan müdahaleleri gerçekleştirmek için pratik eğitimlere katıldı.
 

Afet durumlarında etkili bir koordinasyon sağlamak ve iletişim kurmak için gerekli bilgi ve becerilere sahip olmanın da amaçlandığı eğitim programlarında belediye ekipleri, arama kurtarma araç ve gereçlerinin kullanımı ile ilgili de bilgiler aldı.

“Depremde Arama ve Kurtarma” teorik eğitimi ile eğitim parkurunda uygulama eğitimi alan ekipler hem kendi bölgelerinde hem de diğer bölgelerde meydana gelebilecek afetlerde görev alarak can kayıplarını en aza indirmek ve vatandaşların güvenliğini sağlamak için çalışacaklar.

Bodrum Belediyesi Afet İşleri Müdürü Kenan Apaydın, “Afet İşleri Müdürlüğü olarak belediye bünyesindeki tamamı gönüllülerden oluşan hafif düzey arama kurtarma ekibimizi oluşturduk. Muğla sınırları içerisinde Arama-Kurtarma kapsamında akredite bir belediye bulunmuyor. Bizde bu konuda öncü belediye olmak istiyoruz. Bundan sonraki süreçte akreditasyon sürecini tamamlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.