Kültür ve Turizm Bakanlığına Ait Halk Plajı Giriş Ücretsiz Şezlong ve Otopark Ücretli

Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk plajları çilesi bitmiyor ücretsiz denilen plajlarda her şey paralı

0

Bodrum’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca işletilen halk plajında şezlong ücretinin 300 TL olması, vatandaşın tepkisini çekiyor.



2019 yılında Kumbahçe Mahallesi Tavsanburnu Mevkisi’nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hizmete açılan 1000 kişi kapasiteli halk plajı, bakanlığın iştiraki olan Turaş Turizm A.Ş. tarafından işletiliyor. 

Halk plajı, şezlong ve otopark ücreti nedeniyle tepki çekiyor. Plajda bir şezlongun günlük ücreti 300 TL. Eğer çift şezlong kullanılırsa 100 TL indirim yapılarak 500 TL isteniyor. Bu ödeme sadece şezlong ve şemsiye kullanımı için alınıyor. Yaya olarak girişlerin ücretsiz olduğu plajda, şezlong ücreti verilmediği takdirde şemsiyeden de faydalanılamadığı ifade ediliyor. 

Plaj otoparkı da ücrete tabi. Otomobil için 60, motosiklet için ise 30 TL otopark ücreti alınıyor.  

Plajda, küçük su 25 TL, büyük 35 TL, çay 15 TL, Türk kahvesi 50 TL, lahmacun 160 TL, karışık pizza 280 TL, gözleme 130 TL, tek kişilik kahvaltı 200 TL, 120 gram hamburger 260 TL, 120 gram cheeseburger 280 TL’den satılıyor. 

Bodrum’da halkın ve turistlerin plajlardan daha uygun fiyatlara yararlanabilmesi için açılan halk plajlarında ücretlerin özel plajlarla yarışması tepki çekiyor. Nitekim bugün öğle saatlerinde görüntülenen halk plajındaki şezlongların çok büyük kısmının boş olduğu görüldü. 

Hiç yorum yok

Yorum Gönder