Bodrumda Trafo Patladı Yangın Korkuttu

Bodrumda yükselen sıcaklık değerleri ile birlikte klima kullanımı da artınca elektrik sistemlerinde arızalar yaşandı.

0
Bodrum’da sıcak havayla birlikte klimalardan kaynaklı elektrik kullanımı da artınca, trafolarda üst üste arıza ve yangınlar yaşanıyor.


Yükselen sıcaklık değerleri ile birlikte klima kullanımı da artınca elektrik sistemlerinde arızalar yaşandı. O arızalardan biri Cevat Şakir Mahallesi Eski Turgutreis Caddesi’ndeki trafoda çıktı. Arızalanıp yanmaya başlayan trafodan çıkan dumanları fark eden çevre sakinlerinin ihbarı üzerine itfaiye ve elektrik ekipleri bölgeye geldi. Yangını söndüren ekipler, tamir için çalışmalara başladı.

Yakaköy Mahallesi Kapuz Caddesi üzerindeki elektrik direğinde de sabah 08.00’dan itibaren kıvılcımlar çıkmaya başladı. Bölge sakinlerini tedirgin eden durumla ilgili ihbarda bulunulmasına rağmen ekiplerin ancak öğleden sonra gelip arızaya müdahale ettiği bildirildi.

Yine Bodrum’un Gölköy Mahallesi'nde, trafo arızası sebebiyle bir günde 25 kez yaşanan elektrik kesintisi, vatandaşın tepkisini çekti. Gelen tepkiler üzerine trafo değiştirildi.

Gölköy Mahallesi merkezindeki bir trafoda meydana gelen arıza nedeniyle dün bölgede yaklaşık 25 kez elektrik kesintisi yaşandı. Her kesinti sonrası bölgeye gelen elektrik dağıtım firması ekibi müdahale edip enerjiyi yeniden hatlara verdi.

Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, sosyal medya paylaşımları ile tepkilerini dile getirdiler. Mahallelinin yoğun ihbarı sonrası bugün sabah saatlerinde trafo değiştirilerek öğle saatlerinde hatlara enerji verildi.

Mahalle sakinlerinden Özgür Tunca, “Bu trafo geçen sene de patlamıştı, yine bu sorunları yaşamıştık. Bazı komşularımızın elektronik aletleri zarar görmüştü. Dün de tam 25 kez elektrik gidip geldi. Görevliler her seferinde gelip şalteri kaldırdı. Durumu sosyal medyada paylaştık, firmaya ihbarda bulundu. Yoğun şikayetlerimiz sonrası bugün sabah saatlerinde trafoyu değiştirdiler. Saat 12.00’da elektriği verdiler. İnşallah bir daha sorun yaşanmaz.” diye konuştu
.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder