Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden Menteşe’de Yeni Mezarlığa Ek Güzergah

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesinde vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha rahat yapabilmeleri amacıyla yeni bir ulaşım güzergahı belirledi. 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren, MUTTAŞ araçları Menteşe Devlet Hastanesi-Stadyum-Menteşe Otogar hattında Yeni Mezarlık bölgesine de servis vermeye başladı.

Yeni Sefer Saatleri

Menteşe Devlet Hastanesi-Stadyum-Menteşe Otogar güzergahında hizmet veren MUTTAŞ araçları, hafta içi ve hafta sonu belirli saatlerde stadyumdan mezarlığa sefer düzenleyecek. Stadyumdan Mezarlığa Hareket: 09.45 ve 13.45

Mezarlıktan Dönüş: 10.45 ve 14.45 olarak planlandı.

Muğla Büyükşehir Belediye’sinden yapılan açıklamada "Amacımız vatandaşlarımızın daha konforlu ve hızlı bir şekilde ulaşımını sağlamak. Bu doğrultuda, yeni hatlarımızı hizmete sokmaktan mutluluk duyuyoruz. Ulaşım ağımızı genişleterek Muğla'nın her köşesine ulaşım hizmetlerimiz devam ediyor" denildi.

Gümüşlük Müzik Festivali Sürüyor

21. Gümüşlük Müzik Festivali, Poyraz Baltacıgil & Cem Esen ikilisi ve ardından Piyano ustalık sınıfı öğrencilerinin konseriyle devam etti.


Festival kapsamında, 5 Ağustos'ta Fransız piyanist Olivier Moulin; 7 Ağustos'ta Rus piyanist Iiya Itin ve 10 Ağustos'ta İtalyan piyanist Lorenzo Di Bella Antik Taş Ocağı'nda sahneye çıkacak.


Konserler kapsamında hazırladığımız bülten ve görseller ekte ilginize sunulmuştur.
Ek. Elvan Erdin resim sergisi açılışı & "Karanlık Zamanlarda Şarkı Söylemek" (Ethem Özgüven) belgesel gösterimi
Çocuk Atölyeleri Gümüşlük sahilinde...

Etrim’de Lavanta Kokuları İçinde Hasat Keyfi

Bodrum Belediyesi, Garaova Tarım Park’ta yetiştirilen lavantaların hasadını yapıyor. Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında her yıl temmuz ayında yapılan lavanta hasadı bu yıl Gençlik Tarım Kampı misafir öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Gıda, ilaç sektörü, kozmetik gibi pek çok alanda kullanımı yaygınlaşan lavanta bitkisi, Bodrum Belediyesi tarafından belediye mülkiyetinde bulunan Etrim Garaova Tarım Park arazisinde Tarım Ar-Ge ürünü olarak yetiştiriliyor. Hasat zamanı gelen lavantalar, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü personelleri tarafından makineler ile biçiliyor. Misafir öğrenciler ise görerek, dokunarak, hissederek öğrenme yolu ile birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu geliştirmek amacıyla Arazi Uygulamaları Dersi içerisinde sabahın erken saatlerinde, biçimleri yapılan lavanta hasatlarının toplama ve taşıma işlerini yaptı. İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu bünyesinde bulunan Distilasyon Ünitesinde, sıkımları yapılan lavantalardan aynı günün akşamında, uçucu yağları çıkartılarak lavanta yağı ve lavanta hidrosolü elde ediliyor.

Üretimi yapılan ürünler içerisinde şişelenmiş lavanta yağı, hidrosolü ve katma değerli ürün arayışı kapsamında Tarım Ar-Ge ekipleri tarafından lavanta kolonyası ve lavanta sabunu gibi yan ürünler de elde ediliyor. Bu ürünler, çeşitli etkinlik ve organizasyonlarda misafirlere ve vatandaşlara dağıtılıyor.

ÇYDD Öğrencilerine Mis Kokulu Hasat İmkânı

Bodrum Belediyesi tarafından misafir edilen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği lise öğrencileri de Bodrum’un en önemli tarımsal bölgelerinden olan Karaova’da, 30 Temmuz günü sabahın erken saatlerinde yapılan hasada katıldı.

 

Bir haftalık kamp için ülkenin farklı şehirlerinden Tarım Kampına gelen öğrenciler, Arazi Uygulamaları dersi kapsamında lavanta kokularıyla dolu atmosferde yaptıkları hasat dolayısıyla memnuniyetlerini dile getirdi.

Belediyeden Bitki Sıkım Hizmeti

Çeşitli uçucu yağların üretimi için Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Tıbbi Aromatik Bitki Sıkım Hizmeti de veriliyor.

Herhangi bir kâr amacı güdülmeden tarımsal hizmetler kapsamına alınan lavanta hasadının belediye tarafından sürekliliğin sağlanması için çalışmalar yürütülürken “Üreticilerimizi Destekliyoruz Projesi” kapsamında, Bodrum ilçe genelindeki vatandaşların getirdikleri lavanta, defne, kekik, adaçayı gibi tıbbi aromatik bitkilerin de Distilasyon Ünitesinde sıkımları yapılıyor. Bodrum Belediyesi Garaova Tarım Park, agro-turizmi geliştirmede ve eğitim faaliyetlerinde amacına uygun uygulamalarıyla beğeni topluyor.

Polis ve Zabıta Ekiplerinden Ortak Uygulama

Bodrum’da polis ve zabıta ekipleri, turizm yoğunluğu olan bölgelerde hanutçuluk ve dilencilik konuları başta olmak üzere ilçe güvenliğini sağlamak için ortak uygulama gerçekleştirdi.

 

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, turizm yoğunluğunun yaşandığı bölgelerde hanutçuluk, dilencilik, genel asayiş, seyyar satıcı ve şüphe uyandıran şahıs ve durumlara yönelik uygulama yapıyor.

Çarşı Mahallesi genelinde denetim yapan ekipler, farklı mahallelerde de uygulamalarına devam edecek.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aras’tan CEMR İmzası

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, şiddete karşı tutum belgesini imzalamasının ardından, kadınların eşitliği konusunda önemli bir imza daha attı. Aras, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı da imzaladı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlar için eşitliği daha fazla hayata yansıtmak için çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Toplumsal cinsiyet eşitliğini ve katılımcılığı tüm aşamalarda benimseyip sağlayan ve bu doğrultuda kurumsal düzenleme ve hizmetleri hayata geçirmeye devam eden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 29 Temmuz Pazartesi günü önemli bir belgeye daha imza attı.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde yapılan törene Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, Ula Belediye Başkanı Mehmet Caner, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, İl Kadın Kolları Başkanı Sema Gençoğlu, ilçe belediyeleri kadın meclis üyeleri, ilçe kadın kolları başkanları, oda ve STK temsilcileri ile çevre ilçelerden bir çok kadın katıldı.



“Ahmet Aras yaptıklarıyla ‘ben eşit bir Muğla yaratacağım’ diyor”

Programda konuşan Kadın Koalisyonu Yerel Yönetimler Danışmanı Bahar Yalçın “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın sürekli eşitliği vurguladığını gördük. Bugün bu imzayı atması da bizim için büyük bir önem taşıyor. Kendisine bu davranışından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. Kadın Koalisyonu Yerel Eşitlik Eylem Planı danışmanı İlknur Üstün ise “Bugün tarihi bir gün. Sayın Ahmet Aras bugün attığı imzayla bize ‘ben eşit bir Muğla yaratacağım’ diyor. Kendisini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan “90 yıllık cumhuriyet tarihinde Bodrum kadının ‘k’sını görmedi ama Ahmet bey çıkınca gazeteler öldürülen kadınlar ve tecavüzleri yazmaya başladı. Ahmet bey ilk günden bu yana kadınların yanında oldu. Yürüttüğü politikayla Bodrum’dan Muğla’ya geldi. Muğla, Ahmet beyle öteki kelimesinin olmadığı, özgür bir kent olacak. Ahmet Aras’la birlikte CEMR üzerinden Muğla’da kadın tarihi yazacağız.” Dedi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Özge Demirel konuşmasında “Kadınların ve çocukların her alanda görünür olması temelinde kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın liderliğinde Muğla’da kadın ve çocuk politikalarına dair büyük adımlar atıyoruz. Şiddete Karşı Tutum Belgesini Türkiye’de imzalayan iki belediye var. Bunlardan biri Bodrum diğeri ise Muğla Büyükşehir Belediyesi. Tek imza atan başkan ise Başkanımız Sayın Ahmet Aras. Başkanımızın önderliğinde daha bir çok işe imza atacağımıza inanıyor, bize verdiği desteklerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Gonca Köksal “Başkanımız Ahmet Aras, kadınlar için birçok işe imza attı.”

Şiddete Karşı Tutum Belgesi’nin imzalanmasından sonra bugün atılan imzanın önemli olduğunu belirten Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras Bodrum Belediyesi döneminden bu yana kadınlar için bir çok çalışma yaptı, bir çok işe imza attı. Bugün bir yenisine daha şahit oluyoruz. Çalışmalarından dolayı kendisini tebrik ediyorum.” dedi.

Başkan Aras “Başladığımız iş neyse, gereğini yapacağız.” Üç ayda büyük işler başardıklarını belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras “Üç ay sonra CEMR’i imzalayan belediye başkanı olarak karşınızda oturuyorum. CEMR’i iyi bilmek lazım, aslında şartlarını da hayata geçirmek kolay değil. İmzayı atarken büyük bir sorumluluğun altına girdiğimizin farkındayız. Biz bugüne kadar ‘mış’ gibi olsun diye bir iş yapmadık. Başladığımız işin gereği neyse onu yerine getirmek için çalıştık. Uygulamalarımızda bunu görebilirsiniz. Misyonumuzun farkındayız, halkın önünde olan insanlar olarak, bizlerin omuzlarındaki yük çok büyük. Seçimi kazanmak bir başarı değil, önemli olan kazandıktan sonra somut olarak vatandaşlara kazandırabileceğiniz, sunabileceğiniz hizmetler önemli. Kadınların mücadelesi tarihsel bir mücadele. Kültür, din, anlayış, yönetim ve bir çok konu karşısında kadınlar eşitlik için tarih boyunca mücadele etmiştir ve etmeye devam ediyor. Biz de kadınlara bu yolda destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bugün önemli bir konuda adım atıyoruz. Atacağım bu imzayı ayrımcılığa, şiddete ve cinayete maruz kalan kadınların, burada olan olmayan tüm kadınların adına, anısına atıyorum.” Dedi.

Mumcular Yolu Yenilendi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ilçelere yaptığı yatırımları sürdürüyor. Yapılan yatırımlar arasında bulunan ve bölge için önem arz eden Bodrum- Mumcular yolunda başlatılan çalışmalar tamamlandı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi vatandaşların il genelinde güvenli ve modern yollarda seyahat etmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Kurban Bayramı öncesi sözü verilen ve Kurban Bayramı’nda trafiğe açılan Mumcular Yolu aktif şekilde kullanılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Mumcular yolunda atık su kaynaklı çevre kirliliğinin önlenmesi, taşkın sebebiyle muhtemel can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi için bin 400 metre içme suyu imalatı yapıldı. Mumcular yolunda 2 bin 700 metre sıcak asfalt uygulaması ile üstyapı ve kaldırım çalışmaları da tamamlandı.

 

Karaova Mahalle Muhtarı Muhammet Karademir: Mahallemizin Çehresi Değişti

Yol yapılmadan önce yaşanan sıkıntılara değinen ve yol yapım sürecini aktaran Karaova Mahalle Muhtarı Muhammet Karademir, “Dere taşmalarının yaşandığı, sürekli sel baskınları ve su baskınlarının meydana geldiği bu yolda artık yeni bir dönem başladı. Orta refüjün olmadığı, parke taşlarla kullandığımız yol büyükşehrin çalışmaları neticesinde çok daha kullanışlı hale geldi. Şu anda mahallelerimiz güzel bir şehir görünümünü aldı bundan daha fazlasını bekleyemeyiz. Herkese çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Gölbaşı Mahalle Muhtarı Toprak Bakar: Her Anlamda Eksiksiz Bir Yol

Gölbaşı Mahalle Muhtarı Toprak Bakar, “Yolumuz tamamlandı, her şeyiyle çok güzel bir yol oldu. Çalışmalar öncesinde sıkıntılı bir yoldu. Yalnızca sıcak asfaltın dökülüp geçildiği değil; altyapısının yenilendiği, içme suyu hatlarının yenilendiği ve kaldırımların yapıldığı bir yol oldu. Bu yenilikler sayesinde hem vatandaşlarımız hem de yol kenarında bulunan esnaflarımız gayet memnun ve mutlular. Bizler de bu çalışmalar için teşekkür ediyoruz.” dedi

Esnaf Özkan Aslan: Ahmet Başkanım Sözünü Tuttu

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın yol incelemesinde şikâyetlerini dinlediği esnaf Özkan Aslan, “Yolumuz biraz gecikmeli oldu. Yol yapım esnasında dükkânımızın önünde kaldırım sorunu yaşadık. Ahmet Başkan ile bu konuda görüştük, 2 gün içerisinde isteklerimizi yerine getirdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Esnaf Niyazi Çengel: Yolumuz Çok Daha Ferah Bir Görünüme Kavuştu

1981 yılından beri Mumcular Yolu üzerinde esnaflık yapan Niyazi Çengel, yolun uzun zamandır bu kadar konforlu olmadığını belirterek, “Son çalışmalar sonrası yolumuz çok güzel oldu. Yol yapılmadan önce sıkça kazalar oluyordu. Çok sıkışıktı fakat şu an rahatladı.” ifadelerini kullandı.

Esnaf Mustafa Kemal Ergen: Önce Sabırlı Olmak Gerek

Yol çalışması esnasında toz ve sesten şikayetçi olduklarını ancak beklediklerine değdiğini ifade eden Mustafa Kemal Ergen, “Başkanımız Ahmet Aras’ın çalışmalarından çok memnunuz. Bu tarz işlerde sabırlı olmak gerekiyor. Uzun bir çalışma sonrası bu kadar kaliteli bir yol ortaya çıktı. Bu çalışmalar neticesinde yapılan yoldan oldukça memnunuz.” dedi.

MUSKİ, Mumcular Atıksu Arıtma Tesisi Kapasitesini 4 Kat Arttırıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum Mumcular Mahallesinde bulunan Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesini 4 kat arttırıyor. Böylelikle günlük 2 bin 500 kişiye arıtma hizmeti sunan tesis, yapılacak olan proje ile 10 bin kişiye hizmet verebilecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü atıksuyun doğaya zarar vermesini engellemek ve suyun geri dönüşümünü sağlayarak tasarruf etmek amacıyla arıtma tesisi yatırımlarına devam ediyor. İl genelinde yeni tesisler yapmaya ve mevcut tesisleri iyileştirmeye devam eden MUSKİ ekipleri son olarak Bodrum Mumcular Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesini arttırıyor.

Günlük 10 Bin Kişinin Suyu Arıtılacak

16 Milyon 775 Bin TL yatırımla hayata geçirilecek olan proje için MUSKİ tarafından yapılan ihale sonuçlandı ve yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Yer tesliminin ardından en kısa sürede inşaat çalışmalarının başlaması ve projenin 6 ay gibi bir sürede sona ermesi bekleniyor.

Çalışmalar kapsamında günde 500 metreküp atıksu arıtma kapasitesi olan tesis 2 bin metreküp arıtma yapabilecek düzeye ulaşacak. Böylelikle günlük 2 bin 500 kişinin atıksuyu arıtılırken böylelikle bu rakam 10 bin kişiye yükselecek. Ayrıca 2013 yılında yapımı tamamlanarak hizmete alınan tesiste bazı mekanik ekipmanlar yenilenerek modernizasyonu sağlanacak.

Büyükşehir Hoş Geldin Bebek ile Annelerin Yanında

Muğla Büyükşehir Belediyesi Hoş geldin Bebek Yaşama Sırası Sende projesi ile bugüne kadar 3 bin 308 aileye bebeklerin ihtiyaçlarını içeren çanta hediye etti.

 

Muğla genelinde bebek sahibi olan ailelerin yanında olmak, annelere hamilelik süreci ve sonrasında destek olmak için başlatılan “Hoş Geldin Bebek Yaşama Sırası Sende” projesi 13 ilçede devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi 13 ilçede yürüttüğü projede bugüne kadar 3 bin 308 aileye yeni doğan bebeğin ihtiyaçlarını kapsayan çanta hediye etti. Halk Kart hizmetinden yararlanan annelere ise NAKİT desteğin yanı sıra çocuk 24 aylık olana kadar kartlarına 500 TL ayrıca tanımlanıyor.

Büyükşehir 2 bin Anneye Eğitim Verdi

Annelere hamilelik döneminden bebeğin 24 aylık sürecine kadar destek olan Büyükşehir Belediyesi il genelinde bugüne kadar 2 bin anneye eğitim verdi. Ekipler gebelik döneminde anne adayının nelere dikkat etmesi gerektiği, beslenme, bebek dünyaya geldikten sonra da emzirme, aşılarının takibi ve birçok konuda anneye destek oluyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bebekler için hazırladığı çantada da kıyafet, eldiven, çorap, suluk, derece, battaniye gibi yeni doğan bebekler için temel ihtiyaçlar yer alıyor. Proje ile bebek sahibi ailelerin yanında olmak, özellikle annelere destek olmak, bebeklerin sağlıklı beslenmeleri, büyüme ve gelişimlerinin sağlanması amaçlanıyor. Proje kapsamında verilmekte olan hediye çantadan yararlanmak isteyen, Muğla’da ikamet eden vatandaşlar 444 48 01 Çağrı Merkezi’ni arayarak başvuru yapabiliyor.

Başkan Aras; “Hayatın her evresinde vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras sosyal belediyecilik alanında tüm vatandaşların yanında olmak için çalıştıklarını söyledi ve en çok önem verdikleri konulardan birinin anneler ve çocuklar olduğunu belirtti. Başkan Aras; “13 ilçemiz, 574 mahallemizde hayata gözlerini yeni açmış bebeklerimizden, annelerimize, emeklilerimizden üreticilerimize tüm vatandaşlarımızı kapsayan, onların hayatlarını kolaylaştıran hizmetler üretmek için çalışıyoruz. Özellikle annelerimiz ve hayata gözlerini yeni açmış bebeklerimiz için Hoş Geldin Bebek projemiz devam ediyor. Doğum sonrası uzman eğitmenlerimiz annelerimize talep etmeleri halinde eğitimlere de devam ediyor. Hayatın her evresinde vatandaşlarımızın yanında olmaya, onların mutluluğu, huzuru için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Arif Yılmaz Bodrum'da Gözyaşlarıyla Uğurlandı

26 Temmuz Cuma günü Bodrum Acıbadem Hastanesi'nde yaşamını yitiren Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Bodrum'da verdiği çevre mücadeleleri ile de tanınan bir deniz aşığı olan kaptan Arif Yılmaz'ın acı haberi Bodrum’da sevenlerini derinden üzdü.
  
62 yaşında evli ve bir çocuk babası olan Arif Yılmaz Herodot Kültür Merkezinde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Ailesinin ve dostlarının doldurduğu salonda sevenleri gözyaşlarını tutamadı. Pankreas kanseri ile 4 yıldır mücadele veren Yılmaz’ın kaybı Bodrum’da sevenlerini derinden üzdü.

Cenk sezginin sunduğu törende Yılmaz’ın hayatından kesitler izlendi yakın dostları ve sevenlerinin yaptığı konuşmalar esnasında duygu dolu anlar yaşandı.

Törene ayrıca Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci siyasi parti ve STK temsilcileri ile sevenleri katıldı.
  
Arif Yılmaz için düzenlenen törende Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci yaptığı konuşmada  duygulandı. Bodrum çok önemli bir değerini kaybetti diyerek sözlerine şöyle devam etti “Maalesef çok önemli bir Bodrum aşığını doğa dostunu ve çevre dostunu yitirdik. Kattığı değerleri asla unutmayacağız bizler yerel irade olarak onun adını yaşatmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Bodrum çok kıymetli birini çok kıymetli bir aktivitesini kaybetti hepimizin başı sağ olsun”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras törende şunları söyledi “Görev süresi boyunca Arif Yılmaz ile ortak çalışmalar yaptıklarını ifade ederek biz onunla birlikte çok güzel işler başardık başaramadıklarımız da doldu ama hep mücadeleden yanaydı ruhu şad olsun mekanı cennet olsun onun bıraktığı yerden devam etmek çalışmalarına sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu” dedi.


Arif Yılmaz’ eşi Gülbin Yılmaz; Arif çok güzel seven bir insandı sadece konuşmayı değil dinlemeyi de çok severdi 14 yıl boyunca hiç kimse hakkında kötü bir şey konuştuğunu duymadım. Çok güzel seven bir insandı” dedi.

Arif Yılmaz’ın cenazesi Bitez Gülsevim Kaynak Camii’ne götürüldü. Kılınan cenaze namazının ardından Bitez mezarlığına defnedildi.

Bodrum’da Edebiyat ve Müzik Şöleni

Livaneli Vakfı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen III. Uluslararası Akdeniz Edebiyat Günleri, Ramada Resort Wyndham Bodrum’da geniş bir katılımla gerçekleşti.

 

26-27 Temmuz günlerinde çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği III. Uluslararası Akdeniz Edebiyat Günleri’ne Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Livaneli Vakfı Kurucusu Zülfü Livaneli başta olmak üzere belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Sanatçı Sıla Gençoğlu, Teoman Yakupoğlu, Harun Tekin, Müzikolog Henning Schmiendt, Paris Konstantinidis, Livaneli Vakfı yönetimi, Moskova Belediyesi Kuzey Bölgesi Kültür İdaresi Müdiresi Aleksandra Ilina, sanat camiasının ünlü isimleri, STK’lar, Oda ve birlikler, siyasi parti temsilcileri ile basın mensupları katıldı.


Sıla Gençoğlu ve Zülfü Livaneli’den Sürpriz Düet”

Edebiyat ve Müzik temasıyla yapılan etkinliğin ilk gününde INA Sualtı Arkeoloji Enstitüsünde açılış kokteyli gerçekleşti. Kokteylde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Sanatçı Zülfü Livaneli ve Sanatçı Harun Tekin ile İngiltere Türkiye Eski Büyükelçisi Peter Westmacott açılış konuşmaları gerçekleştirerek etkinliğin 3.sünde Bodrum’da bir arada olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın klasik müzik sunumunu dinleyen konuklar, Sıla Gençoğlu ve Zülfü Livaneli’nin sürpriz düetiyle keyifli dakikalar yaşadı.


Dolu Dolu İkinci Gün Etkinlikleri

Ramada Resort Wyndham Bodrum’da sabah saatlerinde başlayan ikinci gün etkinliklerinde ise iki oturum halinde “Edebiyat ve Müzik” konuşuldu.

Açılış konuşmalarının gerçekleştiği ikinci gün etkinliğinde, Livaneli Vakfı Genel Sekreteri Şule-Bucak, edebiyat ve müziğin tarih boyunca ilişki içerisinde olduğunu belirtirken, “Akdeniz Edebiyat Günlerinin 3.sünü düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ile tüm belediye çalışanlarına iş birlikleri için teşekkür ederim.” dedi.

“Kentimizin hazinelerini korumak için var gücümüzle çalışacağız”

Etkinlikte konuşan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Akdeniz Edebiyat Günleri gibi büyük emeklerle donatılmış organizasyonlara ev sahipliği yapmak ve bu organizasyonların sürdürülebilirliğini sağlamak gayretinde olduklarını belirtirken şunlara değindi:

Başkan Mandalinci: “Edebiyat yolunuz, müzik de dostunuz olsun!”
  
“Biz yerel yöneticiler, kentimizin hazinelerini korumak için var gücümüzle çalışmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. İçerisinde varlığını hissettirdiğimiz etkinlik ve organizasyonlarda kentimizin kültür ve sanat ayağına yakışır bir tavır almayı ilke edindik. Kentimizde yaşamını sürdürmüş ve eserlerinin yaratım sürecini Bodrum’da geçirmiş olan, isimleri Bodrum ile birlikte anılan yaratıcı ustalar, sanatçılar, edebiyatçı ve tarihçiler kentimizin tanıtımına ve isminin kalıcı olarak hafızalara kazınmasına büyük katkı sunmuşlardır. Bu etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan tüm edebiyat ve müzik üstatlarına, Bodrum’un sanat ve edebiyatla yoğrulması için çaba harcayan tüm dostlara ve tabii ki siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum.”

Sözlerini Zülfü Livaneli’nin besteleyip seslendirdiği “Güneş topla benim için” şarkısıyla bitiren Başkan Mandalinci, genç bir belediye başkanı olarak ülkesine faydalı olmak için elinden gelenin en iyisini yapacağını ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlı kalacağını belirtti.

“Belediye başkanları olarak sanata her zaman sahip çıkmaya söz veriyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise bu sene 3.sünü düzenlediklerini, her yıl farklı bir temayla yola çıktıklarını söylerken, “Bugün edebiyat ve müziğin gücünü, kelimelerin gücünü ülkeyi dönüştürmekte de çok önemli bir bağ olarak kullanmak zorunda olduğumuzu hissediyoruz. Siyasetçilerin önünü açan belki de en önemli pencere kültürdür, edebiyattır, tarihtir, müziktir, resimdir. Bunlarla tanışan yöneticiler, liderler kesinlikle başarılı olurlar. Atatürk, o zor şartlarda bile okumuştur, musiki cemiyetini kurmuştur. Kültürle toplumu buluşturmayı düşünmüştür. Sanat çok güçlü, insanı mutlu eden bir şeydir. Ve bizler sanata sahip çıkmak zorundayız. Biz CHP’li belediye başkanları olarak sanata her zaman sahip çıkmaya söz veriyoruz.” dedi.

Edebiyat ve Müzik temalı söyleşinin birinci oturumunda Sanatçı Zülfü Livaneli, Moskova Belediyesi Kuzey Bölgesi Kültür İdaresi Müdiresi Aleksandra Ilina, Müzikolog- Piyanist Henning Schmiedt edebiyat ve müziğin tarihten bu yana büyük bir ilişki içerisinde olduğundan bahsetti.

Sanatçı Zülfü Livaneli, kültür ve sanatı bir bütün olarak ele aldığı konuşmasında şunlara değindi:

“Kültür ve sanatın tüm dünyanın sorunlarını çözemeyeceğinin farkındayız. Ancak bir toplumun içinde olan çarkların daha kolay dönebilmesi için sanata ihtiyacımız var. Sanat, politikacılara da yardım sağlar. Karşılıklı diyaloğun oluşmasında en rahat yoldur.”

Moskova Belediyesi Kuzey Bölgesi Kültür İdaresi Müdiresi Aleksandra Ilina, edebiyat ve müzik etkileşiminden yararlanmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak ülkelerinde kurdukları kütüphanelerde edebiyatın içinde müziğe de yer verdiklerini belirtti.

Müzikolog- Piyanist Henning Schmiedt edebiyatın zihinde canlı resimler çizen bir araç olduğunu ve müziğin ise zamanın sınırlarını aşan bir dil olduğunu, iki sanatın ilişkisinin evrensel bir dilin yansıması olduğunu ifade etti.

İkinci Oturuma Damga Vuran İsimler: Sıla ve Teoman

3. Uluslararası Akdeniz Edebiyat Günlerinin ikinci oturumuna Sıla Gençoğlu, Teoman ve Müzikolog Paris Konstantinidis katılarak müziğin hayatımızdaki yeri ve edebiyatın müziğe yansımalarına dair görüşlerini paylaştı.

Şarkıcı, Söz Yazarı ve Besteci Teoman edebiyat, müzik ve sanatın her zaman hayatında olduğunu ifade ederek sözlerin kendisi için her zaman önemli olduğunu belirtirken, “Edebiyat hala yoğuruyor beni. Müzik yapıyorum ama edebiyat eski yoğunluğunda. Her fırsatta yanımda taşıdığım romanları okuyorum.” diyerek hayatında edebiyatın ne kadar yoğun olduğundan bahsetti.

Besteci, Şarkı Yazarı Sıla Gençoğlu ise şarkı yazarlığının başlangıcından bu yana geldiği noktadan söz etti. Şarkı yazarlığında orijinal formu tutturana kadar geçen süreci anlatan usta sanatçı, gelişmek için değişmenin gerekliliğine vurgu yaptı. Sıla, “Mesleğim beni özgürleştirdi, mesleğime teşekkür etmek istiyorum” diyerek mesleğine olan sevgisini dile getirdi.

Müzikolog Paris Konstantinidis, Zülfü Livaneli ve Yunan Söz Yazarı, Besteci Mihail “Mikis” Theodorakis müziklerinin iyi anlaşılmasının gerekliliğine vurgu yaparak konuşmasına başladı. Konuklara Yunan ezgilerini, Aşık Veysel’in Uzun İnce Bir Yoldayım ve çeşitli Livaneli şarkılarından parçalar dinleten Konstantinidis, karşılaştırmalar yaparak konuklarla yorumlarını paylaştı. 1997 yılında birlikte yaptıkları konser hakkında konuşarak bu konserin Türk- Yunan dostluğuna aynı zamanda iki ülke arasında çıkan Kardak krizinin bertaraf edilmesine etkili olduğunu söyledi.

Söyleşi sonunda kapanış konuşmaları yapılırken Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, “Hep beraber sanata müziğe edebiyata doyduk. Büyük özveriyle hazırlanan bu güzel etkinliğin programlanmasında, hazırlanmasında, uygulanmasında yer alan Muğla Büyükşehir Belediyemizin, Bodrum Belediyemizin ve Livaneli Vakfının tüm emekçilerine minnettarım.” diyerek “Edebiyat yolunuz, müzik de dostunuz olsun!” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Başkan Aras: “Kültür ve sanata gönül veren insanlar iyi ki varlar!”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu etkinliklerin çok derin anlamaları olduğunu söylerken, bu yolda ilerlemeye devam edeceklerinin altını çizdi. Başkan Aras, “Kültür ve sanata gönül veren insanlar iyi ki varlar. Okuyan, müzik dinleyen nesiller yetiştirmek zorundayız. Eğitimli nesiller yetiştirmek zorundayız. Bu etkinlikler sadece eğlenmek için değildir. Bunların derin anlamları var. Bizler, rehberlerimiz ışığında bu yolda yürümeye devam edeceğiz.” dedi.

Sanatçı Zülfü Livaneli ise Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye organizasyon için teşekkür ederek, “Sanatçı arkadaşlarımdan kimleri davet edeceğimi düşündüğümde sadece salt müzikle uğraşanlardan olmaması gerektiğini düşündüm. Hem edebiyat, müzik hem de dünya ve sanat konusunda düşünen insanlar lazımdı. Sadece tek bir müziğe ya da tek bir konuya gömüldüğünüz zaman o konuyu anlayamazsınız.” diyerek Sanatçı Sıla ve Teoman’ın katılımının önemini anlattı.

2024 yılı Uluslararası Akdeniz Edebiyat Günleri, geniş bir katılımla gerçekleşen aile fotoğrafıyla son buldu.


Büyükşehir Lavanta Hasat Şenliği ile Üretici ve Vatandaşları Bir Araya Getirdi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Koku Vadisi’nde Lavanta Şenliği düzenleyerek üreticilerle vatandaşları bir araya getirdi. 


Muğla’nın Menteşe ilçesi Yerkesik Yeniköy Mahallesi’nde düzenlenen Koku Vadisi Lavanta Hasat Şenliği’ne Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ev sahipliğinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yerkesik Yeniköy’de Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait 27 dekar arazide başlayan Koku Vadisi projesi 26 mahallede 212 dekar araziye yayıldı. Yerkesik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi 52 kadın üretici ile devam eden Koku Vadisi projesi ile üreticiler ekonomik olarak gelir elde ederken vatandaşlar da lavanta bahçelerinde keyifli vakit geçirme imkanı buluyor.

 

Feyzullah Ören; “Ürünlerini yetiştiren emekçi kardeşlerim emeklerinin karşılığını Distilasyon Merkezi’nde ürünlerini işleyerek ve pazara açılarak alabiliyorlar.”

Koku Vadisi Lavanta Hasat Şenliği’nde konuşan Yerkesik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Feyzullah Ören; “ 26 mahalleye hizmet veren, tıbbi aromatik bitkiyle çalışan tek kooperatifiz. Buraya şenliğe özel ürünlerimizi getirdik. Üreticilerimizi desteklediğimiz kooperatifimizde özellikle lavantayı kullanarak birçok ürün çıkarıyoruz. Özellikle Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyete geçirdiği Distilasyon Merkezi, üreticilerimiz için büyük bir fırsat. Ürünlerini yetiştiren emekçi kardeşlerim emeklerinin karşılığını Distilasyon Merkezi’nde ürünlerini işleyerek ve pazara açılarak alabiliyorlar. Bunun için de belediyemize çok teşekkür ederim. Muğla çok güzel bir coğrafya. Üretilen ürünler doğru değerlendirilirse ithalata ve ihracata ihtiyaç duymadan çok güzel işler yapabiliriz. Bizler istiyoruz ki ürettiğimiz ürünler Muğla’nın her yerinde güzel kokularını yaysın. Bunun için de herkesten destek istiyoruz.” dedi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak; “Kırsalda yaşayan hemşehrilerimizin sosyal refahını yükseltecek her projede varız”

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak Lavanta Hasat Şenliği’nde şunları söyledi; “Muğla sadece bir turizm kenti değil aynı zamanda çok zengin bir tarımsal üretim potansiyeline sahip. Fakat yaşanan bütün felaketler ve küresel ısınmanın da etkisi ile üretim her geçen gün zorlaşıyor. Bunun yanı sıra sıcaklıkların artması ve mevsim dengesizlikleri sebebiyle yaz meyvelerinin üretiminde sorun yaşadık. Bu da pazara pahalı ürünler olarak yansıdı. Fakat Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Ahmet Aras Bodrum Belediye Başkanı iken Muğla İl Tarım Orman Müdürlüğü olarak pek çok ortak proje yürüttük. Son derece çalışması keyifli tarıma önem veren bir yaklaşımı olmuştur. Bu yaklaşımlarla, kim olursa olsun, nerede olursa olsun, hangi kurum, kuruluş olursa olsun. Muğla'daki kırsalda kalkınmaya katkı koyacak, kırsalda yaşayan üreticimizin sosyal refahını yükseltecek sosyoekonomik düzeyini yükseltecek her projenin içinde olacağız.” dedi.

Başkan Aras; “Muğla’nın tarım ve hayvancılık potansiyelini arttıracak her projeyi desteklemeye hazırız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Lavanta Hasat Şenliği’nde Muğla’nın önemli bir tarım kenti olduğunu, zeytinden narenciyeye kentin tüm tarım potansiyeline Büyükşehir olarak destek vereceklerini belirtti.

Başkan Aras; “Lavanta Şenliği için bir araya geldiğimiz bu alanda şahane bir birliktelik var. Muğla'da birleştirici bir rol oynamak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Bizler belediyeler olarak sizlerin güvendiği, oy verdiği kuruluşlarız, kurumlarız. O yüzden sizlerin bütün yaşam sürecinizde her adımda bir yerde sorumluluğumuz var, yetkimiz var. Sizlerle birlikte her konuyu oturup, tartışıp sizlere yardımcı olmak zorundayız. Bizler yerel yöneticiler olarak hizmetlerimizle çiftçimizin yanındayız. Burada lavantayla ilgileniyoruz ama zeytinle de ilgileneceğiz. Bunun yanı sıra sebzemizle, narenciyemizle, kültür balıkçılığımızla da kentimizin tarım, hayvancılık potansiyelinde ne varsa hepsini desteklemeye sonuna kadar hazırız. O yüzden herkes kendi köyünde kendi ekonomisini yaratacak şekilde üretim yaparsa biz buna sonuna kadar destek olacağız. Tohumundan traktör desteğine, gübresinden ilacına ne varsa Büyükşehir Belediyesi olarak yanlarındayız.”dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Koku Vadisi Lavanta Hasat Şenliği’nde vatandaşlarla birlikte ilk hasadı yaptı. Mor rengiyle muhteşem bir görüntü oluşturan Lavanta bahçesinde vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektiren Başkan Aras daha sonra lavanta ve diğer aromatik bitkilerden elde edilen ürünlerin satıldığı üretici pazarını gezdi.

MUSKİ’nin Köstebeği Muğla’yı Tarıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, ‘Köstebek’ adlı robot kamera ile kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarını tarayarak yerüstüne çıkmayan arızaları tespit ediyor. Ekipler bugüne kadar 290 kilometrelik kanalizasyon hattının taramasını yaparken arızalara gidererek yeraltı su kaynaklarının kirlenmesini önlüyor ve çevreyi koruyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, kentin en önemli altyapı sistemlerinden olan kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında taramalarına devam ediyor. Özellikle yerüstüne çıkmayan arızaların tespiti için yoğun çaba sarf eden ekipler bu hatların kontrolünü ‘köstebek’ olarak bilinen kameralı robotla yapıyor.

Köstebek Sayesinde Yeraltı Su Kaynakları Korunuyor

45 santimetre uzunluğa, 15 santimetre genişliğe sahip iki yönünde de kamerası olan köstebek lakaplı robot, Muğla genelinde kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını kontrol ederek arıza tespiti yapıyor. Arıza tespitleri sonucunda ekipler hatlara gerekli müdahaleyi yaparak tamirat çalışması gerçekleştiriyor. Bu şekilde kanalizasyon hatlarındaki kirli suyun doğaya karışması ve böylelikle yeraltı kaynaklarını kirletmesinin önüne geçiliyor.

290 Kilometre Tarama Yapıldı, 2 bin 179 Arıza Tespit Edildi

Bugüne kadar ‘Köstebek’ adlı iki yönlü robot kamera ile 290 kilometrelik kanalizasyon ve yağmur suyu hattı tarayan ekipler, bu taramaların sonucunda 2 bin 179 arıza tespiti yaptı. Arıza tespitlerinin ardından gerekli tamirat işlemleri gerçekleştirilerek sorunların önüne geçildi. 2018 yılından bu yana MUSKİ Genel Müdürlüğünün filosunda bulunan kanal görüntüleme aracı gerçekleştirdiği tespit çalışmalarının il genelinde devam ettiği belirtildi.

Arızaların Tespitinde Deneme Yanılmaya Son Verildi

MUSKİ tarafından yapılan açıklamada robot kamera sayesinde hatlardaki arızaların tespitinin noktasal olarak yapıldığına ve üst yapıların sürekli kazılmasının önüne geçildiğine vurgu yapıldı. Açıklamada “Aracımız periyodik olarak il genelindeki hatlarda inceleme sırasında veya ihbardan dolayı arızalı olabileceği düşünülen güzergahlarda keşif yapıyor. Keşfin ardından arızalı yer noktasal olarak tespit ediliyor. Bu sayede üst yapılarda boz-yap işlemi yapılmıyor. Ayrıca kontrol esnasında hattın taş, bez parçası veya evsel atıklardan dolayı tıkanan yerler de ise kazı çalışması yapılmadan kanal temizleme aracı ile arıza gideriliyor” ifadeleri yer aldı.

Gümüşlük’te festival rüzgarları esiyor

Fransız piyanist Caroline Sageman, Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen, 21. Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında bir konser verdi.


Institut Français Türkiye-İzmir’in etkinlik desteğiyle düzenlenen konser kapsamında, yurdumuzda ilk defa sahne alan Fransız piyanist Caroline Sageman, festivalin tarihi taş ocağında, Polonya asıllı besteci Frederic Chopin’nin eserlerinden bir seçki sundu. Bodrumlu klasik müzik tutkunlarının ilgiyle izlediği konser büyük beğeni topladı.


Müzik otoritelerince Chopin ve Liszt uzmanı olarak da kabul edilen Caroline Sageman, Japonya, İtalya, İsviçre ve Fransa'daki önemli konser salonlarında, şefler Pierre Dervaux ve Jean-François Paillard ile sahneyi paylaşmış bir sanatçı. Caroline Sageman, konser çalışmalarının yanı sıra, École normale de musique de Paris Alfred Cortot'da Jean-Marc Luisada'nın asistanlığını yapıyor ve Blanc-Mesnil Konservatuvarı'nda ders veriyor. Caroline Sageman son yıllarda Lyrinx etiketiyle Chopin'in Polonezleri, Keman Sanatçısı David Galoustov ile Beethoven'ın Piyano ve Keman Sonatları ve David Galoustov ile Çellist Maja Bogdanovic'le bir Rus Trio albümü kaydetti. Son olarak, keman sanatçısı yeğeni Sarah Jégou-Sageman ile birlikte yine Lyrinx etiketiyle Chopin'in Prelüdleri'ni içeren bir albüm kaydetti.

Chopin Gecesinde bestecinin sevilen eserleri izleyici ile buluştu

Günbatımında tarihi taş ocağında izleyici karşısına çıkan Piyanist Caroline Sageman, programına, Frederic Chopin’in, “5 Mazurka, Op. 7” başlıklı eseriyle başladı. Unutulmaz bir Chopin gecesi sunan Fransız piyanist, programına, “Polonez, No. 1, Op. 26” adlı eserle devam etti. Sanatçı, Polonya asıllı bestecinin sırasıyla şu eserlerine yer verdi: “Scherzo No. 2, Op. 31”, “Scherzo No. 3, Op. 39”, “Mazurka, No. 4, Op. 17”, “Mazurka, No. 1, Op. 6” ve “Andante Spianato ve Büyük Polonez, Op. 22”.

Gecenin sonunda programını tamamlayan Sageman, izleyici tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Ara vermeden gerçekleşen konserde Sageman’a bir de teşekkür plaketi verildi. Fransız sanatçı plaketi kendisine takdim eden Gülsin Onay’a teşekkürlerini sundu ve alkışlar eşliğinde bis yapmak için tekrar çıktığı sahnede C. Debussy’nin “Les Jardins Sous La Pluie” adlı eseri seslendirdi. L’Institut Français Türkiye-İzmir’in değerli katkılarıyla gerçekleşen konser, 21. Gümüşlük Müzik Festivali’nin unutulmazları arasındaki yerini aldı.

Gümüşlük Festival Akademisi’nin (GFA) genç piyanistlerini, “Kumda Piyano I” başlığı ile sunacakları konserin heyecanı sardı. 30 Temmuz Salı akşamı festival merkezindeki Earthbag Mini-hall’da, izleyicinin ve aynı zamanda eğitmenlerinin karşısına çıkacak olan piyano ustalık sınıfı öğrencileri, önce sahnede tüm hüner ve bilgilerini sergileyecek, ardından da düzenlenecek törenle sertifikalarını alacaklar.
2024 Gümüşlük Müzik Festivali Konser Programı 10 Temmuz – 09 Eylül 2024

28 Temmuz: Poyraz Baltacıgil - (Türkiye) Viyolonsel & Cem Esen - (Türkiye) Piyano- Antik Taş Ocağı – TAŞTA (21.00)

30 Temmuz: Kumda Piyano I – GFA Piyano Masterclass Öğrenci Konseri - Toprak Ev, Gümüşlük Festival Merkezi (20.30)

31 Temmuz: Pavel Gomziakov (Rusya) Viyolonsel & Adriano Jordão- (Portekiz) Piyano - Antik Taş Ocağı – TAŞTA (21.00)

05 Ağustos: Olivier Moulin (Fransa) Piyano - Antik Taş Ocağı – TAŞTA (21.00)

07 Ağustos: Ilya Itin (Rusya) Piyano - Antik Taş Ocağı – TAŞTA (21.00)

10 Ağustos: Lorenzo Di Bella (İtalya) Piyano - Antik Taş Ocağı – TAŞTA (21.00)

13 Ağustos: Kumda Piyano II – GFA Piyano Masterclass Öğrenci Konseri - Toprak Ev, Gümüşlük Festival Merkezi (20.30)

14 Ağustos: Mats Eilertsen Trio– (Norveç) - Gümüşlük Festival Merkezi – SUDA (20.30)

15 Ağustos: İlyun Bürkev (Türkiye) Piyano & Elvin Hoxha - (Türkiye) Keman - Antik Taş Ocağı – TAŞTA (21.00)

18 Ağustos: Çağıl Kaya Sextet (Türkiye) - Gümüşlük Festival Merkezi – SUDA (20.30)

25 Ağustos: Miron Rafajlovic (Bosna Hersek/İspanya) - Gümüşlük Festival Merkezi – SUDA (20.30)

29 Ağustos: Tineke Postma Aria Group (Hollanda) - Gümüşlük Festival Merkezi – SUDA (20.30)

31 Ağustos: Tineke Postma(Hollanda) Saksafon&Cenk Erdoğan (Türkiye) Gitar-Gümüşlük Festival Merkezi–SUDA (20.30)

07 Eylül: Stefano Battaglia (İtalya) Piyano & Tamer Temel (Türkiye) Saksafon - Gümüşlük Festival Merkezi–SUDA (20.30)

09 Eylül: Gülsin Onay (Türkiye) Piyano & Erkin Onay (Türkiye) Keman - Antik Taş Ocağı – TAŞTA (21.00)

 


Bodrum Ticaret Odası'nın Toplantı Gündemi Vergi Konusu Oldu

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı geniş katılımla gerçekleşti. BODTO Başkanı Mahmut Kocadon son dönemde başta Bodrum olmak üzere Muğla ilçeleri pahalılık propagandası yapılmasından dolayı duydukları rahatsızlığı dile getirdi. “Turizmciler her şeyi çok ucuza alıp pahalıya satıyormuş gibi yanlış bir algı var” dedi.


Muğla Vergi Dairesi Başkanı Mustafa İnceçayır, Muğla Vergi Dairesi Denetim Grup Müdürü Davut Karagöz, Bodrum Vergi Dairesi Müdürü Ayten Çakmak, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum SMMMO Başkanı Mehmet Akdoğan, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, TÜRSAB Bodrum BTK Başkanı Mustafa Demir, BODTO Meclis ve komite üyeleri toplantıda hazır bulundu.

Toplantı 30. hizmet yılını dolduran Marmaris Ticaret Odası için pasta kesilmesi ile başladı. Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan, “Bodrum Ticaret Odası’na bu jestinden dolayı çok teşekkür ederim. Muğla Odaları ve Borsası arasındaki birlik beraberlik gerçekten çok güzel. Umarım BODTO’nun da 50. yılını Marmaris’te kutlarız.” dedi.



BODTO Başkanı: “Turizmciler her şeyi çok ucuza alıp pahalıya satıyormuş gibi yanlış bir algı var”

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise Muğla Vergi Dairesi Başkanına, Oda ve Borsa Başkanları ile STK’lara toplantıya teşriflerinden ötürü teşekkür ederken, son dönemde başta Bodrum olmak üzere Muğla ilçeleri pahalılık propagandası yapılmasından dolayı duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Haksız ve kötü niyetli bu haberlerin Muğla’nın tüm ilçelerini olumsuz etkilediğini ifade eden Başkan Kocadon, “Bununla ilgili mücadeleyi elimizden geldiği kadar yapıyoruz. Tüm Muğla Odaları olarak ortak bir bildiri yayınladık. Bodrum’da bir basın açıklaması yaptık. Köşe yazarlarına bilgilendirici cevaplar gönderdik.” dedi

“Sanki turizmciler her şeyi çok ucuza alıp pahalıya satıyormuş gibi bir algı var ama bu doğru değil.” diyen BODTO Başkanı son dönemde üyelere kesilen vergi cezalarından da üyelerin muzdarip olduğunu belirtti. 

Muğla Vergi Dairesi Başkanı’ndan açıklamalar

Meclis toplantısında konuşan Muğla Vergi Dairesi Başkanı Mustafa İnceçayır, kapılarının tüm kurumlara ve şahıslara sonuna kadar açık olduğunu ifade ederek Muğla Odaları arasındaki paylaşımın örnek teşkil ettiğini hatırlattı ve paydaş toplantılarının çok faydalı olduğunu vurguladı. “Enflasyon muhasebesinin vergi mükelleflerine çok yük getirdiği konusunda Muğla Odaları ile görüş alışverişinde bulunuyoruz. Umuyorum ki bunu yıllığa çevirirler.” diyen İnceçayır meslek mensuplarının böyle bir yük altında ezilmemesi gerektiğini açıkladı.

Mali Müşavirlerin kendileri için çok önemli bir paydaş olduğunun da altını çizen Muğla Vergi Dairesi Başkanı, bu mesleğin uzun yıllar tecrübe isteyen bir meslek olduğunu hatırlatarak, “Mali müşavirlerimizin iş yükleri çok fazla, onların yaşadığı bir aksaklık bizi de etkiliyor.” dedi.

Bodrum guleti ve tırhandili gibi özgün teknelerin hayranlık uyandırdığını belirten Başkan İnceçayır, Bodrum’daki yat imalar firmalarının yaşadığı KDV problemi konusunda çok duyarlı olduklarını ifade ederek çözüm için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Konuşmasının ardından Başkan Kocadon tarafından Başkan İnceçayır’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Muğla Odaları üye sorunlarına değindi

Muğla Odaları ve Borsa Başkanları toplantıya davetlerinden dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’a teşekkürlerini sunarken, tek tek söz alarak üyelerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Enflasyon muhasebesinin yarattığı problemler konusunda üyelerden çok fazla şikayet geldiğini bildiren Başkanlar, işletmeleri sıkıntıya sokan bu konunun çözümünü talep etti. Oda Başkanları ayrıca fiyatlarda bir sabitlemeye gidilmesi gerektiğine dikkat çekerek Bodrum’un Muğla’nın diğer ilçelerinin Yunanistan ile karşılaştırılmasının büyük mağduriyet yarattığını açıkladı.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş Oda yönetimini ve meclis üyelerini MUTSO meclis toplantısına davet ederken, fiyatlar konusunda sabitlemeye gidilmesini önerdi.

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan ise, “Odamızın 30. yılını kutlamak Bodrum’a nasip oldu. Bodrum ve Marmaris turizme bağlılığı açısında birbirine benzer ilçeler. Bodrum bir çok konuda il olmayı hak eden bir yer, umarım buradaki çeşitli altyapı sorunları da çözüme ulaşır. BODTO’nun 50. yılını da Marmaris Ticaret Odası olarak Odamızda kutlamak isteriz.” şeklinde konuştu. Enflasyon Muhasebesinin işletmeleri zora soktuğuna değinen Başkan Ayhan, buna karşın Muğla Odaları ve Borsası olarak gerekli lobicilik faaliyetlerini yürüteceklerini söyledi. “Denetimler zaten zor durumda olan işletmelerimizi zora sokuyor.” diyen Marmaris Ticaret Odası Başkanı yetkililerden konuyla ilgili iyileştirici faaliyetler talep ettiklerini açıkladı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ise, BODTO’nun tüm paydaşları birleştiren yapısının kendileri için örnek teşkil ettiğini vurgulayarak Başkan Kocadon’a teşekkürlerini sundu. “Kurumları bir araya getirmek çok önemli, BODTO bunu çok iyi başarıyor. Ankara’ya altı Oda hep beraber gittiğimizde tüm kapılar bize açılıyor, Muğla Odalarımız ve borsamızın bu birlikteliği çok önemli.” diyen Başkan Çıralı ortak paydaşlarla ilerleyen dönemde kendilerinin de bir toplantı organize edeceklerini açıkladı.

Milas ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, “Enflasyon muhasebesinin çok acil çözüme ulaşması gerekiyor.” derken, işletmelerden konuyla ilgili en fazla bu konuda talep geldiğini söyledi. Yaz dönemlerinde Milas’tan Bodrum’a çok fazla personel geldiğini hatırlatan Başkan Özer, bu yıl ise Milas’tan gelenlerde azalma olduğuna dikkat çekti.

Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Muğla’nın negatif reklamlarının yapılmasının çok rahatsız edici olduğunu söylerken, vergi denetimlerinde çeşitli mağduriyetlere dikkati çekti.

Bodrum Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, “Esnafımızı denetime gelenler lütfen kibar ve anlayışlı olsunlar. Zor günlerden geçiyoruz ancak bu zor günleri hep birlikte aşacağız.” şeklinde konuşu.

Bodrum SMMMO Başkanı Mehmet Akdoğan ise, yaşanan mesleki zorluklara değinerek, özellikle enflasyon muhasebesinin kendilerini çok zorladığının altını çizdi.

TÜRSAB Bodrum BTK Başkanı Mustafa Demir, Bodrum’un Yunanistan ile karşılaştırılmasından çok rahatsız olduklarını açıklarken, Yunanistan’ın vergiler konusunda kendileri gibi mağduriyetler yaşamadığına dikkat çekti.

 

Meclis üyeleri sorunları aktardı

Toplantıda meclis üyeleri istihdamın ve ekonomik sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekerken, yeme-içme eğlence sektöründeki işletmelerin geçirdiği yoğun denetimler ve bu denetimler sırasında yaşanan mağduriyeteler, KDV kanunun 13/a maddesinin yat imalat, ticari yat alım satımlarında yarattığı sorun, denetimlerin yoğun iş saatlerine denk gelmesi, online muhasebe sistemlerindeki bazı uyumsuzluklar yüzünden kesilen cezaların yarattığı mağduriyet, işletmelerin kaybolan karar defterlerinden dolayı yaşadığı problemler gibi konulara dikkat çekildi.

Belediyeden Karavan ve Çadırlara Yönelik Denetim

Bodrum’da kamp ve karavan alt yapısı bulunmayan alanlar ile halk plajlarına gelişigüzel çadır kuran, karavan park ederek çevre, görüntü ve gürültü kirliliğine neden olanlara yönelik denetim ve uygulamalar yapılıyor.


Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Bodrum Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ile birlikte karavan ve çadırlara yönelik denetimler gerçekleştiriyor.


Müskebi Mahallesi Kabakum Mevkiinde yapılan denetimlerde bölgede bulunan karavanların sahipleri tarafından bulundukları alandan kaldırılması sağlanırken sahibine ulaşılamayan bir karavan ise çekici ile bölgeden kaldırıldı.


Çadırlar ile İlgili de Denetimler Sürüyor

Deniz kıyısındaki ören yerleri başta olmak üzere plajlar, sahiller ve diğer alanlara çadır kuran vatandaşlar, zabıta ekipleri tarafından uyarılırken çadırların da alandan kaldırılması sağlanıyor. Sahibi bulunamayan çadırlar ise gerekli inceleme ve tutanak işlemlerinin ardından ekiplerce kaldırılıyor.

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliğinde ve rutin devriyelerle konuyla ilgili çalışmalara devam edilecek.

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz Yaşamını Yitirdi

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz'dan acı haber geldi.  Bodrum'un önemli değerlerinden, çevre ve doğa dostu verdiği mücadeleleri ile tanınan Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz (62), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Geçmiş dönemlerde Bodrum Deniz Ticaret Odası’nda yönetim kurulu üyeliği ve meclis başkanlığı görevlerinde bulanan, Arif Yılmaz 2019 yılından bu yana Bodrum Kent Konseyi başkanlığını yürüttü.  Pankreas kanseri nedeniyle tedavi görüyordu. Durumu ağırlaşınca Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılan Arif Yılmaz’dan bugün sabah saatlerinde acı haber geldi. Yılmaz’ın yaşamını yitirdiği öğrenildi. Yılmaz için 28 Temmuz Pazar Günü Saat 15.00’da, Herodot Kültür Merkezi’nde anma töreni gerçekleşecek. törenin ardından Bitez Mezarlığı’na defnedilecek.


Bodrum Kent Konseyi Arif Yılmaz'ın vefatından sonra yaptığı açıklama söyle;

Bodrum Kent Konseyi Başkanımız Arif Yılmaz, yakalandığı amansız hastalığa ne yazık ki daha fazla direnemeyerek, aramızdan ayrılmıştır.

Bugün 03.28’de vefat eden Başkanımız , bir süredir Bodrum’da hastanede tedavi görmekteydi. Kendisinin doğa için, akıl ve bilim yoluyla verdiği mücadeleden ötürü onur duymaktayız. Yeri doldurulamaz Başkanımız Arif Yılmaz’ın kaybından ötürü derin üzüntü içindeyiz.
62 yaşında aramızdan ayrılan Arif Yılmaz evli ve bir çocuk babasıydı.
Başkanımızı, 28 Temmuz Pazar Günü Saat 15.00’da, Herodot Kültür Merkezi’nde yapılacak törenin ardından; Bitez Adliye Camii’nde kılınacak ikindi namazı sonrası, Bitez Mezarlığı’na defnedeceğiz.
Yakınlarına, tüm dostlarına sabır diliyoruz.

BODRUM KENT KONSEYİ

Büyükşehir Belediyesi 100 Yaş Evinde Yazlık Sinema Günleri

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe’de bulunan Nilüfer Caner 100 Yaş Evinde düzenlediği yazlık sinema günleri ile vatandaşlara keyifli anlar yaşatıyor. Yıl boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan 100 Yaş Evlerinde, yaz aylarına özel olarak gerçekleştirilen etkinlikler büyük ilgi görüyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Nilüfer Caner 100 Yaş Evi’nde geleneksel hale gelen yazlık sinema günleri izleyicileri geçmişe götürüyor. 100 Yaş Evi sakinleri yazlık sinema günlerinde son olarak başrollerini Aras Bulut İynemli’nin oynadığı Atatürk 1881-1919 filmini izledi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği yazlık sinema günlerinde sinemaseverlere film izlerken Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından değişik ikramlarda bulunuluyor.


Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 100 Yaş Evi’nde 2018 yılında başlatılan yazlık sinema günleri ile vatandaşlar bir araya gelerek film izleminin keyfini çıkarıyor. 100 Yaş Evi sakinleri bugüne kadar Türk sinemasının önemli yapıtları Dondurmam Gaymak, Babam ve Oğlum, İftarlık Gazoz, Memleket, Cingöz Recai Efsanenin Dönüşü, İftarlık Gazoz filmlerini birlikte izledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yazlık sinema etkinliğine katılan Ferhunde Şimşek “Arkadaşlarla buraya geliyoruz. Eski filmleri izliyoruz. Eskiyi hatırlıyoruz. Bu tür etkinlikler geçmişi hatırlattığı gibi aynı zamanda sosyal bağları güçlendiriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliğe katılan Mehmet Ali Anlı, “ Bu güzel organizasyon bizim için çok iyi oluyor. Kahveye gidip vakit geçirmek yerine buraya gelip Yeşilçam filmlerini izliyoruz. Arkadaşlarla da sohbet etme imkanı buluyoruz. Unuttuğumuz filmleri yeniden izliyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi.

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti(BGC) üyeleri, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü dolayısıyla bir araya geldi.

 
Etkinlikte, Bodrum Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu ve üyeleri, cemiyetin geleceği ve basın mensuplarının karşılaştığı zorluklar üzerine konuşmalar yaptı. Gazeteciler, yoğun çalışma temposunun ardından bu tür etkinliklerin moral ve motivasyon açısından önemli olduğunu vurguladı. Bitez'de bulunan Bodrum Van Kahvaltısı laungede gerçekleştirilen buluşma, samimi bir atmosferde geçti.

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Eren Ayhan, basında sansürün kaldırılışının 112. yıldönümünde; hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını saygı ve rahmetle anarak şu sözlere yer verdi, “Bugün, Türk basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlamaktayız. 24 Temmuz 1908'de, İkinci Meşrutiyet’in ilanıyla birlikte sansürün kaldırılması, basın özgürlüğünün önündeki en büyük engellerden birinin ortadan kalktığı tarihi bir gün olarak anılmaktadır. Bu özel gün, demokrasinin ve özgürlüklerin teminatı olan bağımsız ve tarafsız basının değerini bir kez daha hatırlatmaktadır. Basın, toplumun sesi olup doğru bilgilendirme ve kamuoyu oluşturma görevini yerine getirirken, sansürün kaldırılması bu misyonun en etkin şekilde icra edilmesine olanak tanımıştır. Basın mensuplarının özgürce çalışabildiği, gerçekleri korkusuzca dile getirebildiği bir ortam yaratmak, demokratik bir toplumun olmazsa olmazıdır. Bu vesileyle, tüm gazetecilere, medya çalışanlarına ve basın mensuplarına, özgür ve bağımsız basın mücadelesinde verdikleri emek için teşekkür ediyor, onların her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Hepinize katılımınız için teşekkür ederim. Birlikte, daha özgür ve adil bir medya ortamı yaratacağımıza inanıyorum” dedi.

BGC üyesi deneyimli gazeteci Zeki Özkeskin, “Basından sansürün kaldırılmasının ötesinde bizlerin günümüz koşullarına uyabilmek için birbirimizle olan ilişkilerimizin özenli, saygılı, dayanışma içerisinde olması gerekiyor. Biz bunu başardığımız zaman da bazı özgürlüklerimizi daha da arttıracağız. Bu arada cezaevinde olan basın mensubu arkadaşlarımızı da anmadan geçemeyeceğiz. Onlara yapılan baskıları da kınıyorum.” dedi.

Van Kahvaltı Salonu işletmecisi Fatih Sarp ise basın mensuplarını ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek “Sizi ağırlamak bizim için bir şereftir. Basınımız özgür olursa ülkemiz de özgür olur diye düşünüyorum. Bodrumumuz özgür olur diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti, benzer etkinliklerin devam edeceğini belirterek, tüm üyelerini bu tür buluşmalara katılmaya davet etti.

Esnaf Kafası Yalıkavak'ta Açıldı

Bodrum’un sevilen mekanı “Esnaf Kafası” merkez marinanın ardından Yalıkavak Marina’da ikinci şubesini açtı.


Yeni nesil konsepti ile yıllardır Bodrum merkez Marina’da yaz-kış açık olan Bodrum markası Esnaf Kafası ikinci şubesini Yalıkavak Marina’da açtı. Markanın sahibi Esra Yeğin “biz Bodrum’da bir ilki yaptık. Çünkü ana temanın eğlence olduğu bir mekanda düzgün servis ve lezzetli yemek vermek kolay değil. Esnaf Kafası’nın eğlencesinin yanı sıra yemeklerimizin de müdavimleri var. Menümüzde bütün seçenekler alışılmış tatlar olmasına rağmen hepsinde özel dokunuşlarımız ve başka yerde tadamayacakları özel tariflerimiz mevcut. Hep söylerim bir mekanda kadın dokunuşu hemen fark ediliyor. Gelen bütün misafirlerimizin memnun çıkması çok önemli.” Diyor.


GELENEKSEL TATLAR UFAK DOKUNUŞLARLA VE FARKLI TARİFLERLE SUNULUYOR

Mekanın ferah dekorasyonunun yanında bütün menü dokunuşlarına kadar ilgilenen Esra Yeğin; “yaklaşık yirmi beş çeşit farklı mezemiz var. Geleneksel tatlar da aralarında mevcut. Ara sıcak ve ana yemek çeşitlerimiz de oldukça zengin. Güveçte sarma dolmamız çok meşhur. Hazırlıklarımız tamamlandığında hem Yalıkavak’ta hem de merkez marinada evlere ve teknelere meze- ara sıcak servisimizi de başlatacağız.” Dedi.

TÜRKİYE’DE ÖDÜL ALMIŞ DANSÇILARIN ÖZEL KOREOGRAFİLERİYLE HAZIRLANAN DANS ŞOVLAR GECEYE RENK KATIYOR.

Esnaf Kafası’nın en sevilen özelliklerinden biri de her geceye özel ödüllü dansçıların hazırladığı dans şovlar oluyor. Bekarlığa veda, kına veya nikah gibi organizasyonlar için de sıkça tercih edilen mekan açıldığı günden itibaren Bodrum’un en sevilen markalarından biri olarak biliniyor.

Başkan Mandalinci, Yalıkavak Pazar Yeri Çalışmalarını İnceledi

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Yalıkavak Mahallesinde inşaatı devam eden Yalıkavak Kapalı Pazar Yerı̇ ve Sosyal Etkı̇nlı̇k Alanında incelemelerde bulundu.


Saha ziyaretlerinin yanında Bodrum Belediyesi’nin farklı mahallelerde devam eden projelerini yerinde inceleyen Başkan Mandalinci, Yalıkavak Kapalı Pazar Yerı̇ ve Sosyal Etkı̇nlı̇k Alanında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Projenin detayları hakkında bilgi alan Başkan Mandalinci, pazar yerinin 2025 nisan ayında hizmete açılması için yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Yalıkavak Mahallemize, Yalıkavaklılara ve Bodrum’da geçimini pazarcılıktan sağlayan pazarcı esnafımıza Yalıkavak Pazar Yerini hızlı bir şekilde yetiştireceğiz.” dedi.


Projenin tamamlanmasıyla balıkçıların tek bir noktada olacağını, otopark anlamında da bölgenin rahatlayarak Yalıkavak’ın modern bir pazar yerine kavuşacağını belirten Başkan Mandalinci, temel çalışmaların ağustos ayı sonunda tamamlanacağını, genel çalışmaların ise 2025 nisan ayında tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Proje Detayları

Yalıkavak Mahallesinde inşaatı devam eden Yalıkavak Pazar Yeri Projesi; pazar alanı, otopark ve sosyal etkinlik alanı ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlandı. Devam eden proje, bodrum kat ve zemin kattan oluşuyor.

Bodrum kat; otopark, teknik hacim, depo ve sarnıç̧ fonksiyonlarını içerirken brüt inşaat alanı 5 bin metrekare. Bodrum genelinde yaşanan su problemine önlem olarak çatı suyunu toplayacak sarnıç ise yaklaşık 250 metreküp olacak şekilde tasarlandı. Otopark yaklaşık 100 araç̧ kapasiteli olacak.

Zemin katta 280 metrekare alana sahip hizmet yapısı bulunuyor. 5 bin metrekarelik bir örtü sistemiyle gölgeleme alanı olacak Yalıkavak  Kapalı Pazar Yeri̇ ve Sosyal Etkı̇nlı̇k Alanının toplam inşaat alanı 10 bin metrekare.