20 Yıllık Su Sorunu Çözüldü

En çok okunan
Bodrumca Haber
Bodrumca Haberhttps://bodrumca.com
2005 yılında Bodrum’da Kurulan Haber Platformu Siyaset, Spor, Kültür Sanat, Çevre, Cemiyet Hayatı ve Gündem Haberler ile Bodrumdan Haberiniz Olsun

Türkiye’de bir ilk. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın girişimleriyle 20 yıllık sorun çözüldü. Güllük halkı, 2005 yılında dönemin eski Belediye Başkanı Yavuz Demir tarafından özelleştirilen bugüne kadar da içmesuyunu işleten özel şirketten ve yüksek su faturalarından kurtuldu.

Milas’ın Güllük Mahallesi’nde uzun yıllardır özel şirket tarafından yürütülen içmesuyu ve atıksu hizmetleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından devralındı. MUSKi Genel Müdürü Yılmaz Şengül ve Başkan Aras müjdeli haberi vatandaşlara duyurdu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras öncülüğünde yürütülen süreç kapsamında, Güllük’teki su ve kanalizasyon hizmetleri yeniden kamuya kazandırıldı.

Güllük’te yıllardır vatandaşların yüksek su faturası ödediğini ifade eden Başkan Aras şunları kaydetti;

“Uzun süredir vatandaşlarımızın yaşadığı yüksek su ücretleri, kesintiler ve altyapı sorunlarına son verdik. Artık Güllük’te yaşayan hemşehrilerimiz, Muğla genelinde uygulanan tarifeler üzerinden, daha adil ve eşit koşullarda hizmet alacak.

187 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiğimiz bu süreçte, gerekli düzenlemeleri tamamlayarak yaklaşık 97 milyon TL ödeme ile devri gerçekleştirdik.

Bu adımla birlikte, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda su gibi hayati bir hizmeti yeniden kamu güvencesine aldık. Başta Güllük olmak üzere tüm Milas halkına ve Muğla’ya hayırlı olsun” dedi.

Yapılan düzenlemelerle birlikte, daha önce özel şirket tarafından yürütülen hizmetler Muğla genelinde uygulanan tarifeler kapsamına alındı. Böylece Güllük Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, diğer ilçelerle aynı tarifeler üzerinden hizmet almaya başladı.

Toplam 187 milyon TL’lik yatırım kapsamında yürütülen süreçte, gerekli işlemler tamamlanarak yaklaşık 97 milyon TL ödeme ile devir işlemi gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, içmesuyu ve atıksu hizmetlerinin kamu güvencesi altında sürdürüleceği bildirildi.

Güncel

Dev kruvaziyer bin 203 yolcusuyla Bodrum’a geldi

Malta bayraklı 335 metre uzunluğundaki kruvaziyer 'Aroya', Muğla’nın Bodrum ilçesine geldi. Marmaris Limanı'ndan hareket eden 335 metre uzunluğundaki dev gemi,...

Daha fazla içerik