Son Güncelleme Nisan 19th, 2018 9:02 AM
Eyl 02, 2015 Bodrumca Gazetesi Güncel, Kültür-Sanat, Manşet 0
Ülkemizin tatil ve turistik beldesi Bodrum’u, Akdeniz’in çağdaş kültür beldesi haline getirebilmek adı altında ilki 2013’de başlatılan, Uluslararası Bodrum Bienali dünyanın sayılı bienallerinden biri olma düşüyle oluşturulmuş olup, ikincisini 12 Eylül- 12 Kasım 2015 tarihlerinde izleyicilere sunmaktadır. Cumhuriyetimizin genç kuşaklara emanet ettiği, sanat mirasına saygı olarak 14 yıldır yapılan ”Ekim Geçidi” sergilerinin sonucunda doğan ilk Bodrum Bienali’ ne yerli ve yabancı toplam 50 sanatçı katılmıştır. 2. Bodrum Bienali için Bodrum Kalesi, Şevket Sabancı Kültür Merkezi, Osmanlı Tersanesi ve Myndos Kapısı mekan olarak seçilmiş olup, yaklaşık 100 sanatçı yapıtlarını bu mekanlarda görüye sunacaktır.
Yapıtlarını sergileyecek sanatçılar arasında;
Dünyaca ünlü İlhan Koman, Zühtü Müridoğlu, Mustafa Aslıer, Judy Rifka, Said Adalı, Nilgün Bilge, Orhan Tekin, Larry Gomez, Nurdan Erçin, Özlem Kalmaz, Fazilet Kendirci, No min Bold, David Goldenberg ve daha nice sanatçılar yer almaktadır.
Bienal Neyzen Tevfik kolokyumu Hıfzı Topuz, yazar ve akademisyenlerin katılımının yanı sıra; modern dans, konuşmalar ve şiir dinletileri ile etkinliğin zenginleştirilmesi amaç edinilmiştir. Uluslararası Bodrum Bienali özgür, özgün ve bağımsız sanatçıları dünya çağdaş sanat platformunda buluşturacaktır.
Bu değerli oluşumun geniş kitlelere ulaştırılması hususunda sizlerin de, basında yer vererek desteklerinizi bekliyoruz. Bodrum Bienali öncesinde, kurucu üye Gülsün Erbil’ in Büyükada’ daki evinde, katılımcı sanatçıların biraraya gelmesiyle önceki günlerde “pre-bienal party” kutlandı. Altta yer alan fotoğraflar basın için seçilen fotoğraflardır. Talep edilmesi halinde kutlama fotoğrafları ve daha fazla fotoğraf tarafınıza ulaştırılabilir.
Haz 16, 2015 1
Şub 05, 2015 1
Haz 26, 2015 1
Ağu 17, 2015 1
Nis 19, 2018 0